• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Gribal Enfeksiyona Meyve ve Meyve Suyu Kalkanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Kış mevsimiyle birlikte nezle ve grip gibi hastalıklara daha sık yakalanıyoruz. Uzmanlar, vücudun dirençsiz anını kollayan bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetli, vücut direncini yüksek tutmak için sebze ve meyve tüketimindeki çeşitliliğin önemine işaret ediyor. Sebze ve meyve sularının da bu çeşitliliğe katkı sağladığını, önerilen tüm meyvelerin her mevsimde bulunması ve tüketilmesi mümkün olmadığından en pratik alternatif olarak karşımıza sebze ve meyve sularının çıktığını belirtiyor.

1 BARDAK YÜZDE 100 MEYVE SUYU BİR PORSİYON MEYVEYLE EŞDEĞER
Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen ‘5 a day’ (günde 5 öğün) kampanyası üzerinden değerlendirme yapan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, kampanyanın sağlıklı bir yaşam için günde 5 porsiyon meyve tüketilmesini önerdiğini vurguluyor. Akdağ, bir bardak yüzde 100 meyve suyunun bir porsiyon meyveye eşdeğer olarak kabul edildiğini hatırlattı.

BÜNYEMİZİ SAĞLAM TUTACAK MEYVE SULARINDAN BAZILARI
Portakal Suyu: Portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor. Portakal suyu aynı zamanda mükemmel bir potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak biliniyor.Nar Suyu: Nar, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. ‘Besinsel içerik yönünden en zengin meyveler’ arasında tanımlanan nar, kalsiyum, B6, B9 ve C vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyan bileşikler yönünden oldukça zengin. Narın ve suyunun tüketiminin hücre yenilenmesinin oldukça önemli olduğu meme, prostat ve kolon kanseri hastalıklarında, hem iltihabı önleyen özelliği hem de antioksidan etkisiyle, hastalığın ilerlemesini yavaşlatabildiği iddia ediliyor. Elma Suyu: Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip olan, B3 ile E vitaminleri ve potasyumdan zengin olan elma, grip - soğuk algınlığını tetikleyen bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde etkin rol oynuyor.

Vişne Suyu: Vişne, ateşli hastalıklara karşı savaşta etkili rol oynuyor. Vişne ve suyu, asitleşen kanı temizlemeye yardımcı olarak ateşi düşürücü özelliği bulunan, A vitamini ve potasyum bakımından zengin. Baltimore’daki John Hopkins hastanesi’ndeki de dâhil olmak üzere yapılan birçok araştırma, vişnedeki antosiyaninlerin iltihaplanma ve ağrıyı önemli ölçüde azalttığını ortaya koyuyor.

Kayısı Suyu: İçerdiği A, E, B3 vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip, kan yapımına yardımcı oluyor. 8-10 adet kayısı (250 g) veya 30 gram kuru kayısı, yetişkin bir bireyin günlük A vitamini gereksinimin yüzde 100’ünü karşılıyor. Bir bardak (200 ml) kayısı suyunda bulunan 2300 mg b-karoten ise günlük A vitamini gereksiniminin 4-8 yaş grubu için yüzde 48’ini, 9-13 yaş grubu için yüzde 32’sini, 14 yaş ve sonrası erkekler için yüzde 21’ini, 14 yaş ve sonrası kadınlar için ise yüzde 27’sini karşılıyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir