• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kudüs Çok Derin ve Köklü Değişikliklere Uğradı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Kriz Grubu, Siyonist rejimin tarafların geleceği için görüşmelerin başladığı 2000 yılından beri işgal altındaki Kudüs şehrinde yaptığı değişikliklerin ve tahribatın çok derin ve köklü olduğunu belirtti.

Uluslararası Kriz Grubu, bugün (22 Aralık Cumartesi) yayınladığı raporda şu bilgileri verdi: “Kudüs şehri, işgal yönetiminin Ma’ale Adumim yerleşkesini Kudüs’e bağlayarak Doğu Kudüs’ü ayırıp Batı Yaka’yı ikiye böldüğü ve "E-1 planı" olarak adlandırdığı proje nedeniyle büyük bir yerleşke saldırısına uğradı. Yine Givat Hemtos genişletilerek, Doğu Kudüs’ün Batı Kudüs’ten koparılması ve yeni binlerce konutun inşa edilmesinin onaylanması da tarihi şehre yapılan saldırıların boyutunu gösteriyor.”
Uluslararası Kriz Grubu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Birimi Müdürü ve Amerika’nın Camp David görüşmelerindeki heyeti içinde yer alan Robert Malley yaptığı değerlendirmede “Kudüs, kendisiyle ilgili kanaatler yerinde kalmasına rağmen kuşkusuz çok değişti” dedi.

Malley, “Şehirdeki değişiklik sadece yapı alanında meydana gelmedi. Bunun yanında sosyal, siyasi ve duygusal alanda da bir değişim söz konusu” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir