• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Erdoğan: Herkesi, bu skandala tepki göstermeye çağırıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı"nda katılımcılara hitap etti.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, milletin evinde, bu gazi mekanda misafir etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum." diye konuştu.

75 yıl önce Ahıska'da son dönem insanlık tarihinin en utanç verici sahnelerinden birinin yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine ilişkin "On binlerce Müslümanın kanını döken bir caniyi savunan, öven bir şahsın böyle bir ödüle layık görülmesi, utanç vericidir, rezalettir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde geçmişte yaşanmış en küçük bir hadiseyi bile mecrasından saptırarak küresel çapta karalama kampanyasına çevirenler, Ahıska Türklerinin trajedisine kör ve sağır kalıyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize demokrasi ve hukuk dersi verenler, on binlerce insanın kanını döken diktatörleri ve terör elebaşılarını kırmızı halıda ağırladılar." ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine ilişkin, "Çünkü bunların hakkı, hakikati, adaleti ve insani değerleri savunmak gibi bir dertleri asla yoktur. Böyle bir hassasiyetlerinin olmadığını Nobel edebiyat ödülünü Bosna soykırımını inkar eden bir faşiste vererek tekrar göstermişlerdir. Bu ödül, sadece İslam ve insanlık düşmanlarına cesaret aşılayacaktır. Akıl, izan ve vicdan sahibi herkesi, bu skandala tepki göstermeye çağırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir