• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Diyarbakır`da Halka Yönelik Saldırılar Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 20 Martta yapılan nevroz kutlamalarından buyana Kürt halkı, rahat yüzü görmedi. Diyarbakır Merkez Sur İlçesinde geçtiğimiz günlerde halka yönelik PKK/BDP yandaşlarınca düzenlenen ses bombalı ve molotofkokteyli saldırının ardından dün gece de, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bir aracın altına ses bombası yerleştirilerek, patlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, olay dün gece saat 02.40`da sıralarında Saraykapı semtinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, park halinde bulunan 34 TJ 2755 plakalı bir minibüsün altına ses bombası yerleştirildi. Araçtan uzaklaşan saldırganlar, daha sonra ses bombasını patlattı. Patlamanın şiddetiyle araç yola savruldu, çevrede bulunan ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, hayatlarında ilk kez, bir ses bombasının bu kadar tahribat yaptığına şahit olduklarını ifade ettiler.

Olay ile ilgili incelemeler başlatılırken, olayın faalli veya faillerinin yakalanması için polis, soruşturma başlattı.

Yapılan saldırı sonucu zarar gören halk, dün gece yaşananlara tepki göstererek, geçen haftada benzer bir saldırıda masum insanların hedef seçildiğini, olayın PKK/BDP yandaşlarınca yapıldığını ileri sürdü.

 

30 Mayıs`ta aynı yerde PKK/BDP`lilerce Sedat İçer adlı vatandaşın işyerine düzenlenen saldırıya çevredeki vatandaşlar büyük tepki göstermiş, PKK/BDP`li grubu lanetlemiş, saldırgan gruptan yakalanan bazı şahıslar linç edilmek istenmişti.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir