• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Körfez İşbirliği Konseyi Liderler Zirvesi, Riyad'da toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde başlayacak olan 40. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Liderler Zirvesi, bugün başlıyor. Katar, Riyad'da düzenlenecek zirveye Başbakanlık seviyede katılacağını açıkladı.

Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn'in başını çektiği Körfez Ülkelerinin ambargo kararı almasından sonra Katar, bu ülkelerle olan ilişkilerini askıya almıştı.

Haziran 2017'den bu yana devam eden Katar ablukasının neden olduğu Körfez krizinde, son dönemde kısmi yumuşama sürecine girildiği yorumları yapılırken, gözler bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da başlayacak 40. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Liderler Zirvesi'ne çevrildi.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizde son dönemde çözüm sinyalleri dikkati çekiyor.

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Nasır es-Sabah, 5 Kasım'da yaptığı açıklamada, yakın dönemde Körfez krizine ilişkin istenen çözüme ulaşılacağından ümitli olduklarını, ülkesinin de ara buluculuk çabalarını sürdüreceğini belirtmişti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ise 5 Kasım'da, Körfez krizinin çözülmesi için ülkesinin diyaloğa hazır olduğunu duyurmuştu.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir