• DOLAR 32.5
  • EURO 34.59
  • ALTIN 2479.096
  • ...
AK Parti`den İhraç Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey`e attığı tweetle bir anda gündeme oturan Melik Birgin, AK Parti üyeliğinden jet hızıyla ihraç edildi.

AK Parti üyesi Melik Birgin , CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey `e, "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın. Nedir bu inatçılık!" şeklinde bir tweet attı. Pavey, Başbakan Erdoğan`a Birgin`i bir mektupla şikayet etti. Twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Birgin`in AK Parti üyeliğinden ihraç edileceğini duyurdu.

Konuyla ilgili soruları cevaplayan Malatya il başkanı Bülent Tüfenkçi, basında iddia edildiği gibi Melik Birgin’in Gençlik Kolları`nda MYK üyesi olmadığını ve yönetimde de bir görevinin bulunmadığını söyledi. Birgin’in sadece parti üyesi olduğunu ifade eden Tüfenkçi, Pavey’e atılan twetin son derece çirkin olduğunu ve bunu asla kabul edemeyeceklerini belirtti.

Konunun kendilerini üzdüğünü belirten Tüfenkçi, olayı öğrenir öğrenmez yönetimin toplandığını ve Melik Birgin’i partiden ihraç ettiklerini söyledi.

Birgin’in de aynı zamanda istifa dilekçesi sunduğunu kaydeden Tüfenkçi, "Benim bildiğim kadarıyla sayın Pavey’in bir başörtüsü ile ilgili bir twetinin ardından böyle bir yazışma olmuş. Biz de gerçekten çok üzüldük. AK Parti üyesi olmasından dolayı daha da üzüntü duyuyoruz zaten" dedi.

İl Başkanı Tüfenkçi ayrıca Melik Birgin’in Şafak Pavey’e ulaşıp özür dileyeceğini belirterek, "O da pişmanlık duyuyormuş gençlik kollarından aldığım bilgiye göre" dedi.

Malatya Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez de haberi öğrenir öğrenmez Birgin’e ulaştıklarını ve konuyu görüştüklerini belirtti. Birgin’in kendilerine Pavey’e attığı twetten dolayı çok üzgün olduğunu ilettiğini kaydeden Göçmez, "bir anlık kızgınlık sonucu böyle bir tweeti attığını ve en kısa zamanda Şafak Hanım`a ulaşıp özür dileyeceğini" ifade ettiğini söyledi.

Öte yandan Melik Birgin’e ait sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplar kapandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir