• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Halkın Cuma Camii talebi hiçe mi sayılıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te yıkılan Kâmil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılması planlanan ancak daha sonra ise Millet Bahçesi yapılmasına karar verilen Cuma Camii'nin nereye yapılacağı ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

TOKİ tarafından geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ve sonucu büyük bir merakla beklenen Gaziantep Millet Bahçesi'nde Cuma Camii'nin yer alması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat ve Gaziantep halkı başta olmak üzere kentteki siyasi parti ve birçok sivil toplum kuruluşunun bu talebinin dikkate alınmaması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Yıkılan Kâmil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılacak Gaziantep Millet Bahçesi'nde yer alacak olan Cuma Camii'nin yapılmasına ilişkin halkın taleplerine rağmen kimi çevrelerin, dolaylı yollardan cami hazımsızlığı yapması tepkilere neden oluyor.

Kentte "Cuma Camii"nin yeri ile ilgili tartışmaların bir türlü bitmek bilmemesi ve her ortamda camiye karşı çıkılması cami hazımsızlığının bir tezahürü olarak karşımıza çıkıyor. Halkın talebine rağmen Millet Bahçesi'ne cami yapılmasına karşı çıkılması ve cami yapımının engellenmesi "cami hazımsızlığı" olarak yorumlanırken, kentteki yetkililerin de bu konuda net bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor.

Son olarak Kâmil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılacak Millet Bahçesi'nin projesi ve yeri ile ilgili artan tartışmalar üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, düzenlediği basın toplantısında camiye karşı çıkılmasının doğru olmadığını söylese de caminin nereye yapılacağı ve valilik binasının da yeri ile ilgili net bir açıklama yapmaması, binanın akıbetinin ne olacağı ile ilgili açıklamayı valiye havale etmesi "Acaba Cuma Camii Projesi iptal mı edildi?" sorusunu akıllara getirdi.

Oysa hatırlanacağı üzere 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen ve seçimlerde de tekrar belediye başkanı olarak seçilen Fatma Şahin, "Cuma Camii Projesi"ni, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde seçim beyannamesine aldığını açıklamıştı.

​"Camiye karşı çıkılması doğru değil"

Yıkılan Kâmil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılacak olan "Millet Bahçesi"nin içerisine güzel bir Cuma Camii'nin inşa edileceğini söyleyen Şahin, "60 bin metrekarelik yeşil alanıyla başlıyoruz. Arkeoloji Müzemizden giriyoruz, Millet Bahçesi'nin içinden geçerek Selatin Camiye ulaşıyoruz. Selatin Camii ile birlikte içinde gençlere yönelik külliyatın da olduğu en güzel, en estetik cami inşallah bizim camimiz olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Şahin, son düzenlediği toplantıda, Millet Bahçesi Projesi ve bahçenin içinde yer alacak Cuma Camii ile ilgili 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halka bir söz verdiğini hatırlatarak, seçim beyannamesi toplantısında Millet Bahçesi Projesi'ni ve bahçenin içinde yer alacak Cuma Camii'nin videosunu tekrar izleterek, şunları söylemişti:

Halk bize seçilme imkânı verirse, yeni dönemde ne yapacağız, şehir meydanında ne olacak? Toplantıda gösterdiğimiz film bu, bugün itiraz eden arkadaşların izlediği film de bu. Çünkü seçimden önce halka başka bir şey söyleyip seçimden sonra başka bir şey söylersek ben ne bu toplantıyı yapabilirim ne de gözünüze bakabilirim. Millete ne söz ne verdiysek, onu yerine getireceğiz. Bizde söz namustur. Bizim gösterdiğimiz Millet Bahçesi Projesi de budur.

Verilen vaatlere göre, yıkılan Kâmil Ocak Stadyumu'nun yerine Millet Bahçesi, yıkılması planlanan valilik binasının yerine de Cuma Camii'nin yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak şu anda yıkılan stadyumun yerine Millet Bahçesi yapılması tam netlik kazanırken, valilik binasının yerine yapılması planlanan Cuma Camii'nin yeri ise binanın yıkılmayacağından ve güçlendirileceğinden dolayı merak konusu oldu.

Gözler; bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat alan AK Parti İl Teşkilatı, AK Parti milletvekilleri, Cuma Camii Projesi'ni defalarca seçim beyannamesine aldığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve kentteki diğer yetkililere çevrildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir