• DOLAR 32.463
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2479.911
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; yağmur ve sağanak, Marmara`nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu`da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz`de gece saatlerinde ise Göller Yöresinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında; önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

ŞİDDETLİ VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz`de gece saatlerinde ise Göller Yöresinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/Saat), Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/Saat) eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Karla karışık yağmur (1/4)
İstanbul: Karla karışık yağmur (1/5)
İzmir: Çok bulutlu (1/4)
Bursa: Karla karışık yağmur (1/4)
Konya: Karla karışık yağmur (2/5)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/11)
Mersin: Gök gürültülü sağanak yağışlı (10/13)
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (6/9)
Batman: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (6/12)
Şanlıurfa: Yağmur ve sağanak yağışlı (7/11)
Gaziantep: Yağmur ve sağanak yağışlı (4/7)
Mardin: Yağmurlu (4/7)
Şırnak: Çok bulutlu (1/5)
Van: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-3/5)
Bingöl: Yoğun kar yağışlı (0/3)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir