• DOLAR 32.529
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2484.264
  • ...
Google`dan iPhone`a Rakip Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Google Motorola`yı 12.5 milyar dolara satın aldığında birçok analist internet devinin Motorola`nın elindeki patentlerin peşinde olduğunu söylemişti. Ancak görünen o ki Google satın aldığı firmayı Apple`ın iPhone`una güçlü bir rakip ortaya çıkarmak için kullanıyor.

ABD`li Wall Street Journal`ın haberine göre Motorola mühendislerinin üzerinde çalıştığı ve şu an için Phone X olarak adlandırılan akıllı telefon 2013`te raflardaki yerini alacak. Google`ın satın almadan sonra göreve getirdiği Motorola CEO`su Dennis Woodside telefonla ilgili ayrıntıları açıklamazken verdiği bir röportajda "Varolan yaklaşımlardan farklı birşey yaratacak ekip ve teknolojiye yatırım yapıyoruz" dedi.

Motorola`nın pazar payını son dönemde kaybettiğine dikkat çeken Woodside "Ancak artık arkasında Google desteği var ve büyük işler başarabilir" diye konuştu.

GOOGLE İPHONE`U HEDEF ALIYOR

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Google, Motorola`nın başına yazılım deneyimi yoğun ancak üretim konusunda deneyimsiz yöneticiler atadı. Bu hamleyi farklı düşünen insanların akıllı telefon pazarında devrim yapabileceğine inandığı için gerçekleştirdi.

Google`ın X Phone projesi doğrudan iPhone`u hedef alıyor. Buna rağmen bazı uzmanlar Google`ın işletim sistemi Android`i kullanan Samsung ile internet devinin proje yüzünden ilişkilerinin bozulabileceğine inanıyor. Android kullanan akıllı telefon markaları arasında Samsung yüzde 40.3 ile en büyük pazar payına sahip. Motorola`nın buradaki pazar payı ise 2012`de yüzde 4`e düştü. Bunun yanında Samsung akıllı telefonları içinde Google hizmetleri yüklenmiş şekilde tüketicinin eline geçiyor.

X Phone projesi Google`ın en büyük akıllı cihaz ortağı Koreli Samsung ile ilişkisini bozabilir. Buna rağmen Google CEO`su Larry Page`in Motorola çalışanlarına `Samsung kadar büyümek için büyük düşünüp çok arzulamanız gerekiyor" ifadelerini iletip yüksek bir pazarlama bütçesi sözü vermesi firmanın konuyla ilgili hırsını ortaya koyuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir