• DOLAR 32.34
  • EURO 35.172
  • ALTIN 2242.228
  • ...
Türkiye genelinde 'kış lastiği' denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehirlerarası karayollarında yolcu veya eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

İl sınırları içerisinde ise ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak kış lastiği uygulaması yapılıp/yapılmayacağı ile belirtilen tarih aralığındaki sürenin öncesinde ve/veya sonrasında birer ay arttırılması hususları ilgili Valiliklerce belirlenmekte.

Emniyet Genel Müdürlüğü, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarını ve trafik kazası neticesi ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi amacıyla 03-08 Aralık 2019 tarihleri arasında ülke genelinde "Kış Lastiği" kullanımına yönelik özel denetim gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Yapılan denetimlerde; 255 bin 396 araç/sürücü denetlendi, bin 742 araç sürücüsünün kış lastiği kullanmadığı tespit edildi, bin 935 araç trafikten men edildi, toplam 28 bin 63 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir