• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Libya: Çok uluslu kuvvetlerin Trablus'a girme planını bozduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası kamuoyu tarafından tanınan UMH'ye bağlı birliklerin sözcüsü Muhammed Kanunu, General Hafter'i destekleyen yabancı güçlere işaret ederek çok uluslu güçlerin cuma günü Trablus'a girmeyi planladığını ve planlarını "Cuma Zaferi" olarak adlandırdıkları yönünde bilgi aldıklarını ifade etti.

Bu bilgileri ciddiyetle ele aldıklarını, profesyonel ve asgari askeri çaba ile saldırıyı başarısızlığa uğrattıklarını belirten Kanunu, silahlı saldırganları dar bir alanda kıstırdıklarını ve bu "hayalperestler" atağa geçmeden planlarını boşa çıkardıklarını vurguladı.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Meşruiyet krizinin 2011'den bu yana sürdüğü Libya'da, uluslararası tanınırlığa sahip UMH ile Suudi rejimi, BAE, Mısır, siyonist terör çetesi ve bazı Batılı devletler tarafından desteklenen Hafter'e bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir