• DOLAR 32.338
  • EURO 35.221
  • ALTIN 2247.08
  • ...
10 Aralık 'İnsan Hakları Günü'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

faruk kuzu- haber yorum

Dünya İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık'ta kutlanmaya(!) başlar.

BM Genel Kurulu, tüm devlet ve sivil toplum organizasyonlarını davet ettiği kurulda yapılan oylamayla '10 Aralık' tarihinin "Dünya İnsan Hakları Günü" kabul edilmesine karar verir.

Temelinde güzel ve anlamlı bir vurgu taşıyan bu kutlama, bir farkındalık yaratmak için tertiplenmişse deBM'de bu tasarıyı getirenler ve "İnsan hakları evrensel bildirgesini" sunan ülkelerin "İnsan haklarını" en çok ihlal eden ülkeler olmaları bu günün anlam ve önemiyle ilgili şöhretine gölge düşürmüştür. 

Tüm bunlara rağmen Dünyanın birçok yerinde çeşitli etkinliklerin yapılmaktadır. 

10 Aralık'ta İnsan Haklarının önemine dikkat çekmek isteyen HÜDA PAR da bazı etkinlikler düzenleyecek. Bu  etkinliklerden ikisiyle ilgili bilgiler şu şekilde:

1-

2-Duyarlı insanların böylesi günlerde "insan haklarını pervasızca çiğneyen zalim, işgalci, emperyalist güç odaklarını" vicdanen mahkum etmek için bu tür etkinliklere katılıp seslerini yükseltmeleri insanlık adına umut verici bir gelişmedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir