• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
8 ODTÜ`lüye Tutuklama Talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, ifadesini aldığı zanlılardan 2`sini serbest bırakırken, 8`ini tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Zanlılara, ``terör örgütlerinin amaçları doğrultusunda faaliyette bulunmak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası`na muhalefet, kamu malına zarar vermek, görevli memura darp ve etkin direnme`` suçlamaları yöneltiliyor.

Savcılık sorgusu sırasında zanlılara, ``Eyleme gelme talimatını kimden aldınız?``, ``Örgütsel bağlamda atılan sloganlara niçin katıldınız?``, ``Organize şekilde toplanmanızın, kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmanızın, kolluk güçleriyle çatışmanızın, barikat kurup ateş yakmanızın, kamu binalarına ve bankaların ATM`lerine zarar vermenizin, güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunmanızın amacı nedir?`` soruları yöneltildiği bildirildi.

Savcı Bayındır`ın, ODTÜ Rektörlüğü`ne yazı yazarak, yerleşkede meydana gelen zararın Ankara Emniyet Müdürlüğü ile koordineli biçimde tespit edilmesini istediği kaydedildi.

Bayındır, Emniyet`ten, zanlıların terör örgütleriyle irtibatlarının bulunup bulunmadığının kapsamlı şekilde araştırılmasını, kullandıkları telefon numaraları üzerinde HTS, mesaj ve baz verilerinin incelenmesini istediği de bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir