• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
İşyerlerini Su Basan İş Merkezi Esnafı Büyükşehir`i Suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Son günlerde etkili olan şiddetli yağışların ardından bodrum katı sular altında kalan Kocavezir İş Merkezi esnafı, su baskınlarının yıllardır sürdüğünü ve bundan tedbir almayan Adana Büyükşehir Belediyesi`nin sorumlu olduğunu ileri sürdüler. Konuyla ilgili İş Merkezi önünde bir basın açıklaması yapan Kocavezir esnafı, su baskını nedeniyle mağdur olduklarını belirterek Büyükşehir Belediyesi yetkililerine tepki gösterdi.

 

İş Merkezi`nin bodrum katını her yağışın ardından su bastığını belirten Kocavezir İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökçe, bu durumdan dolayı maddi zarara uğradıklarını söyledi.

 

Kocavezir İş Merkezinin şehrin en büyük alış veriş merkezi olduğunun altını çizen Gökçe, iş merkezinin Büyükşehir Belediyesi İmar AŞ tarafından yapıldığını, iş merkezi inşaat aşamasındayken kotlarının yanlış hesaplandığını bundan dolayı taban suyunun yükselmesiyle bodrum katları su bastığını ileri sürdü.

 

Kocavezir esnafının yıllardır mağdur olduğunu belirten Gökçe, \"Dün bu sıkıntıyı anlatmak için gittiğimiz belediyede yaşanan arbedenin sorumlusu biz değiliz. Büyükşehir belediyesine randevu alarak gittik. Güvenlik görevlileri, esnafa copla saldırdı. Sonrasında arbede yaşandı. Sorunumuzun çözülmediği gibi, bir de suçlanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz bizi kınıyor, kanunsuzluğa imza atmayacağını söylüyor. Bizim sorunumuzu çözmek, kanunsuzluk mudur? Kanunsuzluk varsa neden hala Büyükşehir Belediyesi İmar AŞ burada satış yapıyor? Niçin TEDAŞ`a su tahliye parası ödüyor?\" sözleriyle tepki gösterdi.

 

İş Merkezi`nde aynı sorunların tekrar yaşanmaması için yetkilileri göreve çağıran Gökçe; \"iş merkezini ayıplı mal olarak görüyoruz. Ya bu sorun çözülsün ya da iş yerleri kamulaştırılarak haklarımız bize verilsin. Aksi takdirde hakkımızı yargı yoluyla arayacağız\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir