• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
Dışişleri Bakanlığındaki 'Pazarlamacılar Grubu'na FETÖ operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Operasyon, Dışişleri Bakanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince koordineli bir şekilde yapıldı. 4 ay boyunca yürüttükleri gizli çalışmalar ve ByLock yazışma içerikleri analiz çalışmaları neticesinde, Dışişleri Bakanlığı'nda aktif olarak çalışan bir görevlinin ByLock programı kullandığı iddia edildi.

Ekiplerin yaptıkları derin incelemeler sonucunda FETÖ/PYD'nin Dışişleri Bakanlığı çalışanı E.Ş tarafından kurulan 'Pazarlamacılar Grubu' adı altında bir ByLock ekibinin varlığı tespit edildiği öne sürüldü. Dışişleri Bakanlığı Yetkililerince gelen bilgilerle de 'Pazarlamacılar Grubu'ndaki diğer FETÖ/PYD üyelerinin kimlikleri ortaya çıkartıldığı belirtildi.

Riyad, Berlin ve Paris büyükelçiliklerinde görevli 3 şüphelinin de Ankara'ya geldiği bilgisi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon düzenlendi.

Ankara merkezli İstanbul ve Bursa illerinde gözaltı kararı verilen ve 3 büyükelçilik çalışanın da olduğu sekreter ve başkatip pozisyonlarında 5'i halen görevde, kalanı kurum ile ilişiği kesilmiş Dışişleri Bakanlığı mensubu 29 kişiden 10'u yakalandı.

FETÖ/PYD'nin Avrupa yapılanmasında faaliyetleri belirlenen şüphelilerle ilgili çalışmaların gizlilik içerisinde sürdürüldüğü belirtildi.

FETÖ/PDY iddiasıyla gözaltına alınan kişiler sağlık kontrolünden geçirildi ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların ifade işlemlerine başlandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir