• DOLAR 32.55
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2489.354
  • ...
Bingöl`de Yoğun Kar Yağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl`de Kar yağışıyla birlikte birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, İl özel idaresine bağlı ekipler yüksek rakımlı yerlerde çalışmalarında devam ediyor.

 

Bingöl Merkeze bağlı Yukarı Yenibaşlar köyünün yüksek rakımlı ve sisli yollarında da ekipler çalışmalarına devam ederken, konuyla ilgili köylüler, kış aylarının zor geçtiğini belirterek, \"Kış aylarında sıkıntılarımız daha da artıyor, hayvancılık yapıyor geçimimiz bu şekil sağlıyoruz. Öğrencilerimiz var, yollar kapanınca okula da gidemiyorlar, anlayacağınız sıkıntılarımız çok. Bu şekil yollarımız zamanında açılınca daha da rahat ediyoruz\" şeklinde konuştular.

 

Halkın kış aylarında daha rahat etmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden kepçe operatörü, Şeyhmus Gürsaçlı, \"Karla mücadelede bazen dağda mahsur kalıyoruz. Sisten dolayı önümüzü göremiyoruz. Yolun altına düşüyoruz. Bayağı sıkıntı çekiyoruz, tüm bu sıkıntılara rağmen, gece gündüz demeden sadece vatandaşlarımız rahat etsin diye çalışıyoruz\" dedi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir