• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Hamas: Yüzyılın Anlaşmasına hep birlikte karşı duracağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan Temsilcisi Ahmed Abdülhadi, Filistin halkının, bundan önce Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan tüm planlara karşı durduğu gibi Yüzyılın Anlaşması planına da hep birlikte karşı çıkacağını, mücahidlerin yönlendireceği başarılı bir direnişle karşı duracağını söyledi.

Ahmed Abdülhadi Birinci İntifadanın başlamasının 32. yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, intifadanın patlak vermesinin Filistin direniş tarihinde tarihi bir olay olduğuna dikkat çekti. Bu mücadelenin Filistin'in özgürlüğüne kavuşturulması ve mültecilerin yurtlarına geri döndürülmesi planına önemli yenilikler kattığını ifade etti.

Abdülhadi yaptığı açıklamada, bugün Filistin davasının, Filistin halkının bütün haklarını ve ilkelerini geçersiz hale getirmeyi amaçlayan Yüzyılın Anlaşması planı başta olmak üzere muhtelif büyük çaplı planlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Abdulhüdi, ancak Filistinlilerin bundan öncekilere karşı geldikleri gibi bu plana da birlik halinde ve Filistin'in bekçiliğini yapan mücahidlerin öncülüğünde yürütülecek direnişle karşı duracaklarını vurguladı.

Abdülhadi, Gazze'nin siyonist düşmana unutamayacağı dersler verdiğini ve ona daha önce görmediği birtakım denklemler çizdiğini dile getirdi.

Filistin halkının her alanda tasfiye planlarıyla karşı karşıya gelebileceğini hatırlatan Abdülhadi, bunların tümüne kararlılıkla karşı koyabileceğini ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir