• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Başörtüsünde Herkes İçin Özgürlük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAKARYA-Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına İlim ve Hikmet Vakfı tarafından yapılan 381. hafta basın açıklamasında; "2012 yılı sona ererken, `Kamusal alan` yalanı dışında hiçbir yasal ve mantıklı gerekçesi bulunmayan başörtüsü zulmü, yaklaşık yüzyıldır bu topraklarda sürdürülmeye devam edildiğini" belirtti.
 
Başörtüsünün diğer okullarda hangi gerekçe ile yasaklandığının açıklanması gerektiğini belirtildiği açıklama da şu ifadeler kullanıldı: "Bugün, hukuksal zemin üzerinde herhangi bir çözüm üretilmeksizin, sadece üniversitelerde fiili olarak, İHL`lerde ise topal bir yönetmelik ile hal yoluna gidilmesi karşısında, bu kısmi çözüm ile yetinmemizi isteyenlere soruyoruz; Hiçbir hukuki dayanağı olmadığı halde, 45 yıldır sürdürülen başka hangi yasak vardır? Çıkardığınız kıyafet yönetmeliği ile İmam Hatipte okuyan kızlara sunduğunuz başörtüsü özgürlüğünü, diğer okullara hangi gerekçe ile çok görüyorsunuz. Başörtüsü emri, yalnızca İHL öğrencileri için mi indirildi?"
 
Kamu Çalışanlarına da Serbestlik
İlim ve Hikmet Vakfı tarafından yapılan açıklamada başörtüsüne her alanda özgürlük çağrısı yinelenirken "Öğrencilerin yararlandığı kıyafet serbestisi, öğretmenlerden niçin esirgenmektedir? Kadın öğretmenlere dayatılan baş açıklığı mecburiyetinin yanında, Erkek öğretmenlere dayatılan takım elbise kravat zorunluluğu gibi mazide kalması gereken ilkel bir dayatmayı daha ne kadar sürdüreceksiniz? Hukuk ve ahlak bakımından hiçbir yasal dayanağı olmayan, `Başörtüsü Yasağı` istisnasız olarak kaldırılmalı, darbe mahsulü olan bu zulüm uygulamalarına derhal son verilmelidir. Zaman; artık başörtüsüne her yerde özgürlük zamanıdır. İnsanların en temel haklarının yasalarla, yönetmeliklerle kısıtlanmaya çalışılması, karşısında sessiz kalmayacağız." denildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir