• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Viranşehir`de Elektrik Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLURFA- Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde sık sık kesilen elektrik kesintileri ilçe halkını adeta isyan eder hale getirdi. Hatların eski, yetersiz ve yeni hat düşünmemesinden dolayı her geçen gün büyüyen ilçede sıkıntıları da getiriyor.

 

İlçede gün boyu sık sık yaşanan elektrik kesintileri aynı şekilde gecede devam ettiğinden dolayı, gündüz esnaf olumsuz etkilerinken gece ise aileler ve öğrenciler büyük mağduriyet yaşıyor.

 

Kışla mahallesinde Buzdolabı tamiratı yapan İbrahim Dolaş \"Elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamıyoruz. Müşteriye karşı mahcup oluyoruz. Her ay kabarık fatura ödememize rağmen gün boyu kesilen elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamıyoruz. Benzer sıkıntıyı yaz mevsiminde de yaşıyoruz\" dedi.

 

Eğitimcilerden Fahrettin Saruhan ise yaptığı açıklamada, \" Öğrencilerimize verdiğimiz ödevleri öğrenciler düzenli olarak yapmıyor ve bu şekilde okula geliyorlar. Nedenini kendilerine sorduğumuzda, elektriklerin yokluğundan yapamadıklarını ifade ediyorlar buda eğitimlerini olumsuz etkiliyor\" şeklinde konuştu.

 

Sanayi esnafından Fevzi Esmer, \" Gündüz elektriklerin kesilmesi işlerimiz aksatıyor. İşlerimiz gece saatlerine kalmakta ve maalesef gecede kesintiler devam etmektedir. Kış aylarında alan işler elektrik sıkıntısından dolayı durma noktasına geldi\" dedi. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir