• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
`Diyarbakır`ı Medya ile Yargılamayın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Ankara`da düzenlenen 2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı ATO Congresium`da Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Milletvekilleri, Diğer illerin Valileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, vali yardımcısı Mustafa Can, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk, sektör temsilcileri ve yabancı misyon temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Açılışın ardından fuar alanını dolaşan Vali Toprak ve beraberindekiler fuara katılanların standlarını gezdiler.

 Zirve ve Fuarın ana açılışından sonra Zirvenin ilk oturumu için kongre salonunda yapılan törende Zirvenin ve Fuarın gerçekleştirilmesinde büyük rol üstlenen Kültür Turizmi Derneği Başkanı Ömer Yaşartürk ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Zirve açılış konuşması yaptılar. Açılış konuşmasında Vali Yüksel Zirvenin Türkiye`nin turizmine hayırlı olmasını, bu tür etkinliklerle yakın bir zamanda hedeflenen turizm stratejimizde önemli başarılar kaydedileceğini dile getirerek, turizmin bir tiyatro olduğunu ülkelerin ve şehirlerin bu sahnede en iyi şekilde nasıl kendini göstereceklerini planladıklarını ve bunu en iyi yapanların turizm pastasından en çok payı alacağını belirtti.

 Vali Yüksel`in konuşmasından sonra ilk oturum için oturum başkanlığını UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz`un yaptığı Kültür Turizmi ve Kültür Yolları oturumunda sunum yapmak için Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Muğla Valisi Fatih Şahin, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz`ün katılımıyla oturum başladı. Oturumda Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır`ın Kültür ve İnanç Turizmindeki Potansiyeli adı altındaki sunumunu gerçekleştirdi.

 Sunumda Diyarbakır`ın Peygamberler kenti olduğu ve Diyarbakır`ın Kültür ve İnanç Turizmi Potansiyeli" adı altında sırasıyla ilin idari yapısı, ekonomik ve sosyal yapısı, coğrafi yapısını, nüfus ve demografik özellikleri ayrıntılı ve güncel istatistikleri veriler ışığında kentimizin tarihi ve kültürel değerleri yansıtıldı.

 Sunumunun sonunda değerlendirme yapan Vali Toprak "Diyarbakır`ın her taşında bir haykırış var. Gelin bu tarihi, bu kültürü yakından görün diye. Diyarbakır`a medyadaki olaylardan bakarak değerlendirmek büyük bir yanlıştır. Son 30 yıla bakıp Diyarbakır`ı bununla değerlendirmek 12.000 yıllık tarihe büyük bir haksızlıktır. Peygamber, Nebi, Sahabe Türbeleri, Camileri, Köprüleri, Hanları, kültürü ve şehir yaşantısıyla önemli potansiyeli olan bu kent son yıllarda yapılan yatırımlarla önemli kazanımlar elde etmiştir. Bu çalışmalara desteklerini sunan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı, diğer ilgili bakanlıklar, Hükümetimiz ile Surları Himayesine alan Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül`e desteklerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Bu yapılan çalışmalarla Diyarbakır yakın bir dönemde önemli başarılar kaydedecektir. Medyadan bakılarak bu kenti yargılamak bu kente gelmemek büyük bir yanlışlıktır. İnsan bilmediğinin cahilidir. Tüm herkesi Diyarbakır`a bekliyorum. Bu sadece turizm açısından değil yaşanacak kültür alış verişiyle bir barış ve sevgi ortamının oluşmasını sağlayacaktır" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir