• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Kimliğini Kaybetti 15 bin TL Borçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde Dicle Mahallesinde ikamet eden Barış İlhan 10 yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanı başına dert oldu. Kimliğini kaybettiğini fark eden Barış İlhan, gazeteye ilan verip daha sonra Nüfus Müdürlüğü`ne giderek 2002 yılı içinde kimliğini tekrar çıkartırdı. İlhan`ın kimliğini bulan kişi ya da kişiler ise 2003 yılında Diyarbakır`da bir şirket kurdular şirket ortağı olarak görülen Barış İlhan`ın adına ise 15 bin Tl borç çıktı.

 

Adıma Açılan Şirketin Vergi Borcu Çıktı

Herkesi ibret alması ve tedbirli olmaya davet eden Barış İlhan, \"2002 yılı eylül ayı içerisinde Diyarbakır`a sebze götürdüğüm sıralarda cüzdanım çalındı. Bismil`e döndüm. Zaman kaybetmeden ilk mesai gününde nüfus müdürlüğüne müracaat ederek nüfus cüzdanımın kaybolduğunu beyan ettim ve yeni nüfus cüzdanı hazırlanarak bana verildi. Gazeteye de ilan verdim ama gazete ilanını kaybettiğim için sorun yaşadım\" dedi.

 

Aradan geçen yaklaşık 10 yıllık zaman içinde herhangi bir sorun yaşamadığını ifade eden Barış İlhan daha sonra, \"Ancak Emniyet Müdürlüğü`nden telefonum arandı ve şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere karakola davet edildim. Karakola gittim ve konunun detayını öğrendiğimde şok oldum. Açılan şirketin vergi borcu 15 bin TL şuanda çalışmıyor zor bir durumdayım üzerime atılı bulunan suçu kabul etmediğimi beyan ettim, tutanağa geçildi\" şeklinde mağduriyetini dile getirdi. (Hasan Gündüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir