• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...
Sabah Namazı Facianın Önlenmesine Vesile Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Edinilen bilgiye göre, Bingöl Merkez Recep Tayip Erdoğan Mahallesi Marmara Sokakta bulunan bir evde sobanın aşırı ısısı nedeniyle duvara yaslandırılmış halıların tutuşmasıyla yangın çıktı.



Yangını sabah namazına kalkan evin kızı ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi Özge Hasanoğlu fark etti. Ailesinin hareketsiz yatığını ve dumandan zehirlendiklerini gören Hasanoğlu, durumu 112 sağlık ekiplerine bildirerek hayatlarının kurtulmasına vesile oldu.


Yangında zehirlenen baba Mehmet Hanefi Hasanoğlu, Anne Müşrika ve çocukları Özlem, Ali ve Özge olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Olayı anlatan ailenin evli kızı Songül Bürkek \"Sabah namazına kalkan kız kardeşim Özge, evin içinde dumanın olduğunu görünce odalara yönelerek kapıları açtı ve bir odada bulunan halıların tutuştuğunu gördü. Özge, olaya müdahale ederek sağlık ekiplerini çağırdı. Yani anlayacağınız ailem sabah namazı vesilesiyle kurtuldu. Rabbimize ne kadar şükür edersek azdır\" dedi.


Hasanoğlu aile fertlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir