• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bitlis Görüyor Afrika Görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis Memur Sen Şubesinin başlattığı Bitlis görüyor Afrika görüyor projesi kapsamında Afrika da bulunan katarakt hastalarına yardım etmek amacıyla birçok yardım kuruluşunun katılımıyla bir program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Memur sen Şube Başkanı İsmet Alca, başlattıkları bu kampanya ile her bir bağışın Afrika da ki katarakt hastası olup imkânsızlıktan dolayı ameliyat olamayan ve dünyayı görmeyen onlarca Afrikalı`nın bu yapılan bağışlarla ameliyat olup dünyaya yeniden gözlerini açacağına vurguda bulundu.

 

Alca, \"Yapılan 150 TL bağışlar belki maliyeti küçük bizim için bir anlam ifade etmiyor olabilir. Ama o parayla ameliyat olan bir Afrikalı katarakt hastası için elbette çok anlam ifade etmektedir\" dedi.

 

Memur Sen İl Başkanının ardında kürsüye çıkan Ankara İHH merkez yönetiminden Erkan Halıcı ise, Müslümanların vücudun birer azaları gibi olduğunu hatırlatarak, \"İHH camiası olarak 1992 yılında rahmetli Erbakan Hoca`nın talimatıyla kurulmuştur. Bu kuruluş amacında 1992 yılındaki Bosna Savaşında Bosnalıların Sırplara karşı vermiş olduğu mücadelede Bosnalıların yanında yer almış onların bir nebzede olsa sıkıntılarına ortak olmuş ve yardım elini uzatmıştır. Bosna savaşının bitmesiyle Çeçenistan mücahitlerini Rus işgalcilerine karşı yapmış olduğu direnişine karşı onlara maddi imkanlar sağlamış. Mağdur ve mazlum bırakılan, ambargo altına alınan çeçen mücahitlere insani yardım yapmaya çalışmıştır. Bugün 135 ülkede İslami ve insani yardımlarını devam etmektedir\" dedi.

 

Halıcı İHH`nın temel faktörlerinden birinin de mazlum coğrafya da yaşayan mazlum Müslümanları yeniden harekete geçirmek, yeniden ayaklandırmak, onlara yeniden cihad ruhunu ve şuurunu canlandırmak için mücadele etme olarak açıkladı.

 

Halıcı konuşmasına daha sonra devam etti: \"İHH bu İslam coğrafyasında eğitim, sağlık, okul ve cami gibi birçok projeleri hazırlayarak onları faaliyete geçirmek için çalışmaktadır. Müslümanların yaşadığı bu bölgelerde misyonerlik faaliyetlerini yürütmeye çalışan Yahudi ve Hıristiyanlara karşı kuranla Müslümanları yeniden harekete geçirmeye çalışmaktayız. Bu bölgelerde yaşayan insanlardan birçoğu katarakt hastalığının pençesine düşmüş durumdadır. Ve maddi imkânsızlıktan dolayı da ameliyat olamamaktadırlar. Biz İHH camiası olarak bu yerlerde insanları sağlık taramasında geçirerek imkânlarımız dâhilinde katarakt hastalarını ameliyat ederek onların tekrar dünyaya gözlerini açmalarını sağlamaya çalışmaktayız.\" (Şükrü Tontaş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir