• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Türkiye için katma değer sağlayacak projelerin her zaman yanındayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğretmen, öğrenci ve halkın tamamını kapsayan, yaşama geçirildiğinde Türkiye’ye örnek olacak 6 projeye imza atıldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Ali Gür, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç katıldı.

İmzalanan protokolün ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye’ye yararlı, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirme görevinin yanı sıra, gerek Türkiye gerekse Gaziantep için katma değer sağlayacak projelerin her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Gür, "Bu projede üniversitemizin laboratuvar ve diğer sahalarını sonuna kadar kullanılacak. Akademik kadromuz da projenin başarıya ulaşabilmesi için üzerine düşen her şeyi yapacak. Çünkü bu projeler,  çocuklarımız, gençlerimiz için hayata geçirilen projeler. Çocuklar kimin? Bizim çocuklarımız. Gaziantep Üniversitesi, kenti, ülkesi yararına atılacak her olumlu projenin yanında olmaya devam edecektir. Bu eğitimle ilgiliyse zaten kendisine görev olarak bilmektedir." diye konuştu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise protokollerle bilim kültür ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılmasının yanı sıra, çeşitli bilim dallarında farkındalık oluşturulması, katılımcıların bilimsel düşünme becerilerine kazandıran etkileşimli faaliyetlerin desteklenmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Mete, "Bu imzaladığımız projeler hayata geçirildiğinde Türkiye’ye model projeler olacak.  Projelerle ayrıca, öğrenci, öğretmen ve akademisyenlere kendi alanlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yönetim teknikleri kazandıracak etkileşimli faaliyetlerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.  Projelerin en önemli hedeflerinden birisi ise, gençlerin merak etme, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvikidir." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir