• DOLAR 32.5
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2494.013
  • ...
PKK operasyonunda bir ton esrar ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda kayalıklar ve çalılar arasına gizlenmiş bir ton esrar ele geçirildiği belirtildi.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda operasyon gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; icra edilen adli aramalarda, temas araması esnasında kayalıklar ve çalılar arasına gizlenmiş şekilde ele geçirilen 31 adet çuval ile 3 adet jelikan bidon içerisinde 1 ton 36 kilogram esrar ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Operasyon bölgesinde icra edilen adli aramalarda; Lice ilçesi Yolçatı Köyünde ikamet eden N.İ. isimli şahsın adresinde yapılan aramada, 17 adet paketlenmiş ve satışa hazır vaziyette 15 kilogram esrar, bir adet ruhsatsız av tüfeği ile 15 adet fişeği, 2 adet havalı tüfek bulunmuştur. Köy Mezrasında ikamet eden S.D. isimli şahsın adresinde yapılan aramada ise, şahsın evinin bahçesinde 46 kilogram esrar ile 110 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. Şüpheli şahısların yapılan aramada evde olmadıkları tespit edilmiş, şahısların yakalama çalışmalarına devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca bir adet kış sığınağının tespit edilmesine müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği, bahse konu sığınak içerisinde; çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildiği ifade edildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir