• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
Trafik uygulamalarında 135 araç trafikten men edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Uygulamalar kapsamında trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle binlerce sürücüye para cezası verildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında ve denetimlerinde, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandığı, 239 aracın da trafikten men edildiği bildirildi.

4 bin 968 aracın denetlendiği trafik uygulamalarında, 232 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 16 sürcüye yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların yılın zorunlu tutulan döneminde kar lastiği takmamaktan, 5 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 4 sürücüye sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 11 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, bir sürücüye abartı egzoz kullanmaktan, 16 sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, bir sürücüye korsan taşımacılık yapmaktan ve 717 sürücüye de diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere bin 9 sürücüye ve araç plakasına cezai işlem uygulandı.

135 aracın trafikten men edildiği ve 6 sürücünün de belgesine el konulduğu trafik uygulamalarında 6 yayaya da trafik ışıklarına uymamaktan dolayı para cezası verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir