• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Öğretmen ve muhtarlara yönelik ilk yardım eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında öğretmen ve muhtarlara, acil çağrı ve ilkyardım konusunda farkındalığı arttırmak ve toplumsal bilinçlendirme oluşturmak amacıyla temel ilk yardım eğitimi programı düzenlendi.

Program, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze’nin ilk yardımın önemini belirten açılış konuşmalarıyla başladı.

Yapılan konuşmalarda ilk yardım ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Öğretmen ve muhtarlara yönelik yapılan eğitim programında ilk yardımın önemine vurgu yapıldı. Eğitim programında “Sağlık ekibi olay yerine intikal etmeden önce kalbi ve solunumu durmuş kişilere nasıl müdahale edileceği, çok basit ilkyardım teknikleriyle bir kişinin hayatının nasıl kurtarılabileceği, büyük sakatlıkların nasıl önlenebileceği, yabancı cisimlerle boğulma ve kanama durumlarında uygulanacak ilkyardım teknikleri görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı.”

İlk yardım konusunda katılımcılardan soru alınarak, soru cevap şeklinde devam eden eğitim programında, İl Sağlık Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri’ne bağlı UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi)  Birimi tanıtılarak, çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Program sonunda katılımcılara “Katılım Belgesi” verildi. (Mustafa Daştan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir