• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
İşgal Rejiminden 'Libya mutabakatı'na tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında imzalanan Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat,Siyonist yönetiminde rahatsızlığa neden oldu. 

"SON ADIMLAR ENDİŞE İLE TAKİP EDİLİYOR"

Siyonist Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Akdeniz'de attığı son adımların İsrail tarafından 'endişeyle takip edildiği' belirtildi.

İşgalci rejimin Yunanistan ile iş birliğine büyük önem verdiği ve Tel Aviv'in Atina yönetiminin yanında olduğu kaydedilen açıklamada "Türkiye uluslararası deniz kanunlarını görmezden gelerek bölgede barış ve istikrarı tehlikeye atıyor. İsrail, Yunanistan'ın deniz yetki alanına tam destek verdiğini yinelemektedir ve bu hakları ihlal edecek her türlü girişimin karşısındadır."  ifadelerine yer verildi. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile UMH arasında 27 Kasım'da 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası' ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın imzalandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir