• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanından engellilere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler ile velilerini ziyaret ederek hediye verdi.

Ziyarette Aktaş'a İl Başkan Yardımcısı Metin Demir ve Gençlik Kolları Başkanı Fuat Demir eşlik etti.

Rehabilitasyon merkezine gelen Aktaş ve beraberindeki heyeti rehabilitasyon merkezinin müdürü ve öğretmenleri karşıladı. Engelli öğrencilere verilen eğitim hakkında bilgi alan Aktaş, ardından engelli öğrenciler ile velilerini ziyaret etti.

Ailelere karşılaştıkları imtihanda sabırlar dileyen Aktaş, her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını söyledi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Aktaş, oyuncak hediye ederek toplu fotoğraf çektirdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Aktaş, engellilerin sadece yılın bir gününde değil her gününde hatırlanması gerektiğini belirtti.

Engellilerin yaşam alanındaki eksikliklerin tamamlanması çağrısında bulunan Aktaş, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirtti.

Engellileri anlamak için empati kurulması gerektiğini dile getiren Aktaş, "Engellilerin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hatırlanması eksikliktir. Çünkü bu insanların 365 günü vardır ve bu engelli bireyler 365 gün hatırlanmalı ve gündemde tutulmalıdır. Parti programımızda engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını engelli olmayan bir insan gibi karşılayabilmesi için fiziki ve sosyal çalışmalar yapılması belirtilmiştir. Sadece engellileri yılın bir günü hatırlamak doğru değildir. Empati kurarak onlar düşünülmelidir. Bir engellinin hayat şartlarının kolaylaştırılması için devlet üzerine düşeni yapmalıdır. Hayatın her aşamasında engelliler hesap edilerek proje ve çalışmalar yapılmalıdır. Bir inşaat ya da park yapılırken engelliler de hesaba katılmalıdır. Engellilerin en büyük sorunlarından biri de ulaşımdır. Bunun için toplu taşıma araçlarında engellilerin daha rahat seyahat edebilmeleri için mevcut çalışmalara yenileri eklenmelidir. Engelli olmak bir kaderdir. Gerek kişinin gerek ailesinin, gerekse de toplumun Allah'ın iradesiyle bir imtihana tabi tutulduğuna inanıyoruz. Bu istenilen bir şey değildir. Engellilerin yaşam alanlarının kolaylaştırılması için çalışmalar yapmalıyız." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir