• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
İstanbul’da deprem platformu kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBB tarafından 2-3 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Deprem Çalıştayı, sorunlar ve çözüm projelerinin görüşüldüğü değerlendirme oturumuyla sona erdi. İki gün süren çalıştayda, olası İstanbul depremi kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.

İBB tarafından düzenlenen Deprem Çalıştayı’nda, İstanbul için önemli kararlar alındı. Binaların deprem güvenliği, kentsel dönüşüm, ilçelere afet merkezleri kurulması, devlet birimlerinin eş güdüm içerisinde çalışması tavsiyeleri ön plana çıktı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, İstanbul Deprem Platformu kurulacağını açıkladı.

Ulusal ve uluslararası akademisyenler, sektör paydaşları, vakıf, dernek ve STK temsilcilerinden oluşan 600’ün üzerinde katılımcının fikirlerini paylaştığı ‘çözüm masaları’na ilgi yoğun oldu.

Masalarda, Birleşmiş Milletler Afet Risklerini Azaltma Merkezi'nin (UNDRR) de dikkate aldığı 'Sendai Çerçevesi Planı’nda' ilan edilmiş altı tematik başlık tartışıldı. Tartışma masalarında, deprem mekanizması, fiziksel hasar, kentsel dönüşüm, sosyal hasar, tarihi ve kültürel miras, STK ve gönüllüler, acil durum koordinasyonu gibi elliye yakın konuda değerlendirmeler yapıldı.

Çalıştayda, güvenli ve sağlam binaların yapılması çerçevesinde, kentsel dönüşümün hızlanması ve dönüşümle ilgili yetkinin İBB’de olması konusunda uzlaşma sağlandı. Uzmanlar, İBB tarafından Kentsel Dönüşüm A.Ş. kurulması yönünde önerilerini yaptılar. Çalıştayın dikkat çeken bir diğer tavsiyesi ise ‘ilçe belediyeleri düzeyinde acil durum yönetim sistemi kurulması' oldu. Uzmanlar, devletin tüm birimleri arasında eş güdüm olması zorunluluğuna işaret ettiler. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir