• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Kış lastiği uygulamasında araç denetimleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlı ve buzlu yollarda güvenli trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi amacıyla Siirt’te gerçekleştirilen kış lastiği uygulamasında kontrol edilen 383 araç sürücüsünden 22’sine  7 bin 749 TL trafik idari para cezası verilirken 5 araç da trafikten men edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi amacıyla; Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik timleri tarafından Siirt il  genelinde 01 Aralık 2019 tarihinde, 08.00-16.30 saatleri arasında kış lastiği kullanımına yönelik özel denetim faaliyeti icra edilmiştir.” denildi.

Açıklamada, İcra edilen uygulama sonucunda;  383  araç ve  sürücü kontrol edilmiş olup, toplam  22  sürücüye  7 bin 749 TL trafik idari para cezası tanzim edilmiş 5 araç ta trafikten men  edilmiştir.” ifadelerine yer verildi. (Murat Orhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir