• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Vali Erin: Çocukları zalimlerin insafına terk etmeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Tel Abyad’da onarılan “Barış Pınarı Müşrifet İlköğretim Okulu”nun açılış törenine katıldı. Vali Erin’e, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla eşlik etti.

PKK/YPG’liler tarafından karargâha çevrilerek kullanılamaz hale getirilen Tel Abyad'ın El Havi köyündeki ilkokul, Şanlıurfa Valiliği işbirliği ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) işbirliği ile onarılarak “Barış Pınarı Müşrifet İlköğretim Okulu” adıyla yeniden eğitim-öğretim hayatına başladı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, Tel Abyad ve Resulayn’ın, TSK ve Suriye Milli Ordusu desteğiyle ele geçirilmesinden sonra buralarda, barış ve huzurun bir an önce temin edilmesine yönelik çalışmalara büyük bir hızla devam edildiğini söyledi.

Vali Erin, “ Cenab-ı Allah’tan Suriye’nin, Suriye halkının dokuz seneye yakın süredir karşı karşıya kaldığı zalimane savaşa, yıkıma son vermesini temenni ediyoruz. Türkiye’nin bunun dışında herhangi bir gayesi, amacı yoktur. 2011’de başlayan Suriye’deki ilk kargaşanın başladığı günden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kapılarını ardına kadar açmak suretiyle, Suriye’deki mazlum ve mağdur kardeşlerine kucak açmış, her türlü desteği sağlamıştır. Haksızlığa maruz kalan, evinden yurdundan edilen, ailesi paramparça olan Suriyeli kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz. Masum Suriye halkını ve bugün bu okul açılışı vesilesiyle bir arada bulunduğumuz tertemiz, günahsız, pırıl pırıl çocukları zalimlerin insafına terk etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Tel Abyad ve Resulayn’da kamu hizmetlerinin sunulabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti olarak buralarda oluşturulan yerel meclislere destek vermeye devam edileceğini kaydeden Vali Erin, buradaki okul, hastane, cami ve diğer hizmet kurumlarının hizmete sunulması için de destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir