• DOLAR 32.519
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2489.941
  • ...
Çeşitli suçlardan aranan 83 şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde asayiş uygulamaları ve denetimlerin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 15 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretinden, 25 şüpheliye hırsızlıktan, 61 şüpheliye de Kabahatler Kanunundan işlem yapılırken, aranan 83 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, 217 gram uyuşturucu madde, 9,3 gramı esrar,  2,75 gram eroin, 1,2 gram bonzai, bir adet hassas terazi, 480 paket gümrük kaçağı sigara, 11 adet tabanca, 41 adet fişek, 2 adet tüfek, 35 adet fişek,  5 adet bıçak, bir adet çalıntı bilezik,  5 adet çalıntı motosiklet, 2 adet hacizli yakalamalı motosiklet, bir adet hacizli yakalamalı araç, 2 adet çalıntı araç, 6 adet çalıntı cep telefonu ele geçirildi.

9 şüpheli gasptan yakalandı

Şahinbey ilçesinin Bey Mahallesinde bir kişinin cep telefonunu bıçak zoruyla gasp eden şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin yapılan üst aramasında gasp ettiği cep telefonu ele geçirildi.

Şahinbey ilçesi Ulaş Mahallesinde de bir kişiyi bıçakla bacağından yaralayıp cep telefonunu gasp eden şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin yapılan üst aramasında gasp ettiği cep telefonu ve bir bıçak ele geçirildi. Her iki şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kentte farklı tarihlerde aynı ve yakın bölgelerde, bıçak göstererek ve bazı kişileri bıçakla yaralayarak gasp eden 2’si benzer suçlardan kaydı olan 4 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Özdemirbey Caddesi üzerinde bir kişinin telefonunu ve parasını gasp eden şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında şüphelilerin ikinci bir kişiyi daha gasp ettikleri tespit edildi.

2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, şüphelilerin yapılan üst aramalarında gasp ettikleri telefon ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerden birinin sahte kimlik beyan ettiği, yapılan araştırmalarda şüphelinin 3 ayrı suçtan arandığı tespit edildi. Her iki şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Alaybey Mahallesinde B.H. isimli kişinin cep telefonunu gasp etmeye çalışan ancak B.H’nin cep telefonunu vermemesi üzerine darp ederek parasını gasp edip kaçan F.H. isimli şüpheli yakalandı.

7 şüpheli hırsızlıktan gözaltına alındı

Şahinbey ilçesinin Onur Mahallesinde bir evde meydana gelen hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen 2 şüpheli yapılan çalışmalar sonrası yakalandı. Evden çalınan 4 adet bilezikten 3 tanesinin 2 ayrı kuyumcuya satıldığı tespit edildi.

Ele geçirilen bilezikler sahibine teslim edilirken, şüpheliler hakkında yasal işlemlere başlandığı bildirildi.

Nizip ilçesinde farklı tarihlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Ş.Ç, Y.K, N.G, S.K. ve H.Ö. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şehitkamil ilçesi Çakmak Mahallesi Nizip Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde yapılan aramada ise, 157 gram esrar maddesi, bir adet tabanca, 11 adet fişek ele geçirildi. İşyerindeki S.A. ve O.A. hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edildi.

2 şüpheli uyuşturucudan gözaltına alındı

Şehitkamil ilçesi 29 Ekim Mahallesindeki bir evde yapılan aramada, bir adet tabanca ve bu tabancaya ait fişekler, bir adet hassas terazi ve 11.69 gram uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Şehitkamil ilçesi Eyüp Sultan Mahallesinde durdurulan bir araçta yapılan aramada 11 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar ve 2 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Araçtaki U.B ve H.Ş. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Kaçakçılık operasyonu

Şahinbey ilçesi Yukarıbayır Mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan bir şahısın elinde bulunan çuvalda 480 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Şekeroğlu Mahallesinde bir iş yerinde yapılan aramada ise, 340 paket gümrük kaçağı sigara, 2 bin 651 adet gümrük kaçağı ilaç, 14 adet gümrük kaçağı saat, 2 bin 125 adet gümrük kaçağı kozmetik malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir