• DOLAR 32.498
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2496.397
  • ...
NATO liderleri Londra'da toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zirve, üye 29 ülkenin liderlerinin katılımıyla Kraliçe 2. Elizabeth’in Buckingham Sarayı’nda vereceği resepsiyonla başlayacak. Liderler İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ev sahipliğinde başbakanlık ofisi 10 Numara’da akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Zirve, yarın Londra’nın batısındaki başkente 1 saat mesafede Watford bölgesinde bir otelde yapılacak resmi oturumla devam edecek.

Zirvede NATO topraklarına yönelik tüm tehditler karşısında birlik ve dayanışma içinde hareket edilmesinin teyit edilmesi planlanıyor. Zirve sonunda ise Londra Bildirisi’nin kabul edilmesi bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yapacağı açıklamada olacak. Macron The Economist dergisine verdiği bir röportajda NATO’nun beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade etmişti. Macron’un açıklamalarının zirvede gerginliğe yol açabileceği belirtiliyor.

Londra, NATO ülkelerine ev sahipliği yapıyor. Zirvenin resmi oturumu 4 Aralık’ta gerçekleşecek. 3 saat sürecek olan oturumda her bir lidere 4'er dakika konuşma süresi düşüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, NATO’yu beyin ölümü gerçekleşmiş bir ittifak olarak nitelendirmişti.

Yine, NATO’nun zayıflayan bir yapı olduğu düşünen bir diğer isim NATO’nun eski genel sekreteri Anders Fogh Rasmussen. Rasmussen de yaptığı açıklamada, Londra zirvesinin asgari düzeyde tutulmasının ittifakın zayıflığını gösterdiğini savunmuştu. Rasmussen, "NATO askeri olarak Soğuk Savaş’tan bu yana en güçlü durumunda ama ittifak siyasi olarak daha zayıf." demişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir