• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
ABD'den peş peşe Türkiye'ye yaptırım açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de Cumhuriyetçilerin önde gelen senatörlerinden Lindsey Graham ile Demokratlardan Chris Van Hollen, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya gönderdikleri mektupta, "Sabır gösterme zamanı geçti. Yasayı (CAATSA) uygulama zamanınız geldi. Yasanın uygulanmaması, diğer ülkelere ABD yasalarının herhangi bir sonucu olmadan ihlal edilebileceği gibi korkunç bir mesaj verecektir" ifadelerini kullandı.

 
"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM TASARISI GELECEK HAFTA MASAYA GETİRİLECEK"

Amerikalı Kongre üyeleri, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonların ardından Ankara'ya yönelik tavrını sertleştirmişti. Reuters'ın haberine göre; Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Jim Risch, gazetecilere yaptığı açıklamada, komitenin Türkiye'ye sert yaptırımlar öngören farklı bir tasarıyı gelecek hafta oylayacağını söyledi. Bunun Türkiye'ye yönelik sabrının azaldığı anlamına gelip gelmediği yolundaki bir soruya Senatör Risch şu yanıtı verdi: "O çoktan olmuştu."

TRUMP, TÜRKİYE'YE YAPTIRIMIN ÖNÜNDE DURDU

Türkiye, Rusya'dan satın aldığı S-400 savunma sistemini geçtiğimiz Temmuz ayında teslim almaya başlamış, sistemin beşinci nesil yeni savaş uçağı teknolojisine ilişkin bilgileri çalabileceği endişesini dile getiren ABD de, Türkiye'yi ortak üreticilerinden olduğu F-35 programından çıkarmıştı. Ancak Trump, kısaca CAATSA olarak bilinen ve Rus savunma sektörüyle iş yapan ülkelere yaptırım uygulanmasını öngören ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası uyarınca, Türkiye'ye yaptırım uygulamamış ve gerçek sorumlunun Patriotl'arı vermeyen Obama yönetimi olduğunu dile getirmişti.

AYRINTILAR GELİYOR....

Bu haberler de ilginizi çekebilir