• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
'Türkiye ve Suriye arasında ticari ilişkiler yakında başlayacak'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Tel Abyad Yerel Meclis Üyeleri ile bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendiren ve fikir alışverişinde bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekâtı ile PKK/YPG'den temizlenen Tel Abyad ile ticari faaliyetlerin gelişmesini sağlayacak ilk şirketin açılışını yaptıklarını belirtti.

Tel Abyad ile Resulayn'da hayatın normale döndüğünü ve çok sayıda ailenin kendi evlerine yerleştiğini hatırlatan Vali Erin, tahrip ederek kullanılamaz hale getirilen kamu kurumlarına ait binaların onarımlarının başladığını ifade etti.

Suriye'nin her iki kentinde de verilen hizmetlerde Suriye vatandaşlarının görev aldığını kaydeden Vali Erin, "Tel Abyad ve Resulayn ilçelerinde başta sağlık olmak üzere, içme suyu, altyapı, ulaşım ve diğer şehircilik hizmetlerinin verilmeye başlandı. Önümüzdeki süreçte ise tarım ve ticaret konularına yönelik faaliyetler hayata geçirilecek." ifadelerini kullandı.

Akçakale Gümrük Kapısının hemen karşısında, sınırın sıfır noktasında Suriyeli girişimci işadamı Haşim Ebu Haşim'in kurduğu şirketinin açılışını gerçekleştiren Vali Erin, "Yaşanan iç savaş ve PKK/YPG işgali nedeniyle iki ülke arasında duran ticari ilişkiler gümrük kapısında yapılacak düzenlemelerin ardından yeniden başlayacak, bu gibi işletmelerin de ticarete canlılık katacak." dedi.

Suriyeli işadamı El Haşim'i girişiminden dolayı tebrik eden Vali Erin, girişimin her iki ülkeye de hayırlı olmasını diledi.

Şirketlerinin açılış törenine katılan Vali Erin'e teşekkür eden İşadamı El Haşim ise, uzun süredir Türkiye'de yaşadıklarını ve bu ülkeye çok şey borçlu olduklarını ifade etti. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir