• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Sınırda ele geçirilen su kaplumbağaları Gaziantep'e getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Sarp Gümrük Kapısı'nda bir otomobilde, 9 karton koli içinde 3 bin 400 al yanaklı yavru su kaplumbağası ele geçirildi. Piyasa değeri 200 bin TL olan su kaplumbağaları işlemlerin ardından Gaziantep'e gönderildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğal Parklar Genel Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğü'nden su dolu kaplarla Hayvanat Bahçesi'ne transfer edilen su kaplumbağaları, deneyimli ekiplerce tedavi edildi. Kaplumbağaların, belirli büyüklüğe geldiğinde özel havuzlara bırakılarak ziyaretçilerle buluşturulacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanların çok kötü koşullarda sınırdan geçtiğini söyledi.

Özsöyler, "Gürcistan'dan kaçak yollarla Türkiye'ye sokulmak istenen al yanaklı küçük kaplumbağalar, gümrük muhafaza memurları tarafından 9 karton kutuda ele geçirildi. Yaklaşık 3 bin 400 su kaplumbağasının bize gönderileceği beyan edildi, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Burada kendilerini karantina akvaryumunda muhafaza ediyoruz. Hayvanlar uygun koşullarda taşınmadıkları için bazıları telef olmuş ve bazıları da kötü durumdaydı. Uzman arkadaşlar tarafından gerekli bakım ve tedavileri yapılıyor. Şu anda durumları iyi. Kaplumbağalar, belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra havuzlarımıza bırakacağız." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir