• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Aydınlatma direklerinin olmaması mahalleliyi tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt Afetevler Mahallesi 1863 Sokak'ta aydınlatma lambalarının olmayışı mahallelinin tepkisini çekiyor. DEDAŞ yetkileri ise yakın zamanda sorunu gidereceklerini belirttiler.

"Biraz gezerseniz buralarda bira şişelerin olduğunu görürsünüz." diyen mahalle sakinlerinden Mehmet Kaçar, aydınlatma direklerinin olmayışının alkol ve uyuşturucu bağımlıları ile hırsızlara davetiye çıkardığını belirtti.

İslam Apartmanına yaklaşık 3 ay önce taşındığını belirten Kaçar, "Biz sabahları işe gidiyoruz. Akşam 20.00'de eve geliyoruz. Bu saatlerde, çocukları gençleri bırakın biz ebeveynler olarak buradan geçmeye korkuyoruz. Çünkü başı boş hayvanlar, kim olduğu belli olmayan insanlar, madde bağımlısı olanlar burada geziyor. Allah muhafaza çocuklarımıza ya da eşlerimize bir zarar dokunduğu zaman bir yetkilinin buraya gelmesi 10-15 dakika sürer. Bir an önce ışıklandırmaların yapılması lazım. Önümüz kış, kar yağacak, buzlanma olacak. İnsanlar buradan geçerken her türlü şeye maruz kalabilir." dedi.

"Işıklandırma yapmalarını gerilim hattını da çocuk parkından kaldırmalarını istiyoruz"

Aydınlatma lambalarının yanı sıra oturdukları apartmanın hemen yanı başında bulunan parkın içinde yüksek gerilim hattı bulunduğuna dikkat çeken Kaçar, hiçbir çocuğa zarar gelmeden sorunların çözülmesini istedi.

Kaçar, "DEDAŞ ile birebir görüştük. Gerekli çalışmaların yapıldığını söylediler ama 3 aydır buraya gelip inceleyen birini de görmedim. Mahalle olarak çok güzel bir yer ama ışıklandırma yapmaları ve gerilim hattını oradan almaları lazım." diye konuştu

Mahallede sürekli başı boş köpeklerin gezdiğini, akşam iş dönüşü eve geldiklerinde karanlıktan dolayı köpeklerin saldırısına maruz kalmaktan korktuklarını ifade eden apartman yöneticisi Akif Can, güvenlik endişesi duyduğunu söyledi.

Mahallenin biraz ilerisinde sokak lambalarının konulduğunu ama onların da yanmadığını ifade eden Ali Sercan, mahallede geceleri zifiri karanlık olduğu için madde bağımlıları, alkolik insanların saldırılarına maruz kalabileceklerine dikkat çekti.

Mahallelinin tepkileri üzerine görüşülen DEDAŞ yetkilileri ise mahalleye kurulan trafonun bitme aşamasına geldiğini ve en geç 15 gün içerisinde mahalleye aydınlatma direklerinin kurulacağını ifade ettiler. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir