• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Toplum sağlığını tehdit eden “enfeksiyonlar” eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimince toplum sağlığını tehdit eden enfeksiyonlar olan Hepatit B, C ve HIV/AIDS hastalıkları hakkında aile hekimlerine yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen ve Mardin Devlet Hastanesi'nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Yeşim Yıldız tarafından verilen eğitime, il ve ilçelerde görev yapan aile hekimleri katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Hepatit ile HIV/AIDS hastalıklarının önemine değinerek, eğitimde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasını takiben Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Hepatit B ve C 'nin dünyada ve ülkemizdeki güncel durumundan, bulaş ve korunma yöntemlerinden, Hepatit B 'de bağışıklamanın öneminden, birinci basamakta hepatit hastalarının takibi ve yönetiminden bahsetmiş ve toplum sağlığını tehdit eden enfeksiyonlar olan Hepatit B ve C konularına dikkat çekti.

Uzm. Dr. Yeşim Yıldız ise son yıllarda sıklığı artan ve bir halk sağlığı sorunu olan HIV/AIDS hakkında güncel bilgileri aktardı.

Mardin Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet binasında bulunan konferans salonunda düzenlenen eğitim, soru- cevap bölümünün ardından sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir