• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
"Engelliler yaşamın her alanında aktif olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, İŞKUR olarak engelli bireylerin çalışma hayatında daha etkin, başarılı ve uyumlu olmaları açısından engellilere yönelik hizmetlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Ekim ayında 173 engellinin özel sektörde istihdam edildiğini aktaran Eviz, "33 kişi meslek edindirme kursu ile meslek sahibi olmuş, bin 10 engelli kardeşimizle bireysel görüşme yapılarak uygun kurs, proje ve programlara yönlendirilmiştir. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen 8 engellimizin projesi kabul edilerek 514 bin TL maddi destek sağlanmıştır. Önümüzdeki dönem bu hibeden yararlanmak isteyen engellilerin 2020 yılının birinci dönem projeleri için 18 Aralık’a kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İŞKUR’un internet sitesinden ulaşabilecekler." dedi.

Engellilerin her alanda var olmaları gerektiğini vurgulayan Eviz, "Engelli vatandaşlara değer veren bir medeniyetin geleneğinden geldiğimizi göz önüne bulundurduğumuzda engelli kardeşlerimizin yaşamın her alanında aktif olmaları gerektiği inancındayız. İstihdam alanı da engellilerin var olması gereken önemli alanlardan biridir. Engelsiz istihdam için, İŞKUR olarak Engelli İş Koçlarımız ile sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir