• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Yunanistan NATO'dan Türkiye'nin kınanmasını talep edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarına ilişkin Libya'yla imzalanan anlaşmayı bir "provokasyon" olarak tanımlayan Miçotakis, NATO'dan destek isteyecek.

Anlaşmanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu iddia eden Miçotakis, 3-4 Aralık'ta Londra'da gerçekleşecek zirve sırasında NATO'nun Türkiye'ye kınamasını talep edecek.

Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama çalışmaları ile ilgili Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkiler gerilirken Atina yönetimi hafta içerisinde Türkiye ile Libya arasında Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarına ilişkin imzalanan anlaşmaya tepki göstermişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da "Libya'yla imzalanan anlaşma ile Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarımızın batıdaki sınırlarının bir bölümü belirlenmiştir. Bu, başta uluslararası hukuk içtihatlarını oluşturan mahkeme kararları olmak üzere, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'nin ilgili maddeleri dahil, uluslararası hukuka uygun olarak imzalanmış bir anlaşmadır." Açıklamasında bulunmuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir