• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dün Halk Eğitim Merkezinde yapılan Ağrı Ziraat Odası Başkanlığı seçimine liste gerginliği damga vurdu.

Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi, 17.00’de son buldu. Oy verme işleminin bitimi ile sandıkları açıp oy sayımı yapmak isteyen Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ile adaylar arasında liste gerginliği yaşandı.

 

Adaylar, seçime hazırladıkları blok liste ile girmek istediklerini belirtirken YSK üyeleri ise seçime çarşaf liste ile girilmesi ve sayımın buna göre yapılması gerektiği hususunda uyarıda bulundu.

Murat Daşdemir, Ömer Yıldız ve Mehmet Sami Yıldırım'ın yarıştığı Ağrı Ziraat Odası Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre Ömer Yıldız kazanmasına rağmen listelerin YSK üyeleri tarafından çarşaf liste usulüne göre sayımı yapıldı. Yapılan sayımda, 3 adayın da listeye giremediği belirtildi.

Yetkililer, bu durumda Ağrı çiftçisinin bir araya gelerek başkan adayı olan 3 kişinin dışında birini seçmesi gerektiği belirtiyorlar.

Gece 00.30'a kadar devam eden tartışmaların ardından yapılan itirazlar sonucunda ise seçimin 02 Aralık 2019 Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız