• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Avrupa Yetim Eli Arnavutluk'taki depremzedelere yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez üssü Dıraç şehrine 15 kilometre mesafede bulunan 6,3 şiddetindeki depremden etkilenen yerlerde yaraların sarılması amacıyla Arnavutluk'a geçen Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, hasarın meydana geldiği bölgelerde yapılan incelemelerin ardından acil yardım paketleriyle beraber battaniye yardımında bulundu.  

 

Avrupa ve Türkiyeli hayırseverlerin verdiği bağışları Afrika'daki muhtaçlara ulaştırdıktan sonra 26 Kasım'da Arnavutluk’ta meydana gelen deprem nedeniyle toplanan acil yardımlar depremzedelere ulaştırıldı.

Afrika'daki yardım çalışmalarının ardından Arnavutluk’taki deprem bölgesine geldiklerini belirten Avrupa Yetim Eli Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, "Arnavutluk'un Tiran ve Dıraç şehirlerinde deprem meydana geldi. Biz de Afrika'dan döner dönmez Arnavutluk'ta çalışmalar başlattık. Şu anda Dıraç bölgesinde depremzedelere gıda kolileri ve battaniyeler dağıttık. Burada 49 ölü ve binlerce yaralı var. Ayrıca binin üzerinde binada hasar meydana gelmiş." dedi.

Ateş, "Burada halk mağdurdur. Balkan ülkesi olması nedeniyle havalar soğuk, kış geliyor. Bu gün deprem bölgesinden çadırlar kaldırıldı. Depremde evleri yıkılıp hasar gören insanları, spor salonlarına, okullara ve benzeri toplama yerlerine aldılar. Bizler de Avrupa Yetim Eli olarak deprem koordinatör merkeziyle görüştük. Şu anda yardımların toplandığı alana yardımlarımızı getirip teslim ettik. Gıda paketlerinin ve battaniyelerin dağıtımına başladık." ifadelerini kullandı.

İleriki dönemlerde de Balkan ülkelerine yardım çalışmalarının devam edeceklerini aktaran Ateş, hayırseverlerin desteklerinden dolayı teşekkür etti. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir