• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Uyuşturucu operasyonunda 21 şüpheli tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinin 5 mahallesinde, 72 saat süren helikopter destekli uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 56 şüpheliden 21'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Şahinbey ilçesinin Yukarıbayır Hoşgör, Cumhuriyet, Turan Emeksiz ve Gümüştekin mahallelerinde 217 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı bin 960 polis görev alırken, helikopterle mahallelerde aydınlatma gerçekleştirilerek operasyona destek verildi. Drone, narkotik ve dedektör köpekleriyle destek verilen operasyon kapsamında 5 mahalledeki sokakların tamamının girişleri kapatılarak mahalle girişlerinde araçlar ve şüpheli kişiler arandı.

Operasyonlar 72 saat sürdü

Yaklaşık 72 saatte tamamlanan operasyonda, 56 şüpheli gözaltına alınırken, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de çalışmaları operasyon alanında takip etti.

İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen ve işlemleri tamamlanan 56 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 28'i emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer 28 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 21'i çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanırken, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı

Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesinde durdurulan bir araçta ve araç içerisinde bulunan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada, 3.10 gram metamfetamin maddesi, 4 extays hap ve araca gizlenmiş vaziyette 30 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Üzerlerinden uyuşturucu madde çıkan şüphelilerin verdiği ifadeler sonucu uyuşturucuyu kendilerine sattığını bildirdikleri şüphelinin Akkent Mahallesindeki evinde yapılan aramada ise bir hassas terazi, 6 gram metamfetamin, 15 gram esrar, 32 captagon hap, 3 extasy hap ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili bir şüpheli hakkında "uyuşturucu madde kullanmaktan", bir şüpheli hakkında da "uyuşturucu madde ticaretinden" yasal işlem başlatıldı.

Şehitkamil ilçesinde, bir araç içerisinde 4 kişiye uyuşturucu satmak isteyen bir şüpheli, polisi görünce elindeki uyuşturucuları atarak kaçmaya başladı. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

 

3 şüpheli gasptan tutuklandı

Şahinbey ilçesinde geçtiğimiz hafta ismi açıklanmayan bir kişinin aracını, parasını ve telefonunu silahla gasp ederek kaçan 3 şüpheli, yapılan çalışmalar sonucu yakalandı.

Gasp edilen araç ve telefon sahibine teslim edilirken, 3 şüpheli sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yankesicilik şüphelileri yakalandı

Kentte 2 yankesicilik olayına karışan ve güvenlik kameralarından kimlikleri belirlenen 4 şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Kentte 8-27 Kasım tarihlerinde yankesiciliğe maruz kalan kişilerin şikâyeti üzerine çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında yankesicilik olaylarının meydana geldiği bölgelerdeki güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu 4 şüphelinin kimliği tespit edildi.

Evlerine düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Uyuşturucu operasyonunda 56 gözaltı

Motosiklet çalan şüpheli tutuklandı

Ayrıca, Nizip ilçesi İstasyon Mahallesinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili tespit edilen bir şüpheli yakalandı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Nizip ilçesi Eyüp Sultan Mahallesinden çalınan bir elektrikli bisiklet hırsızlığı ile ilgili iki şüpheli, çalınan elektrikli bisiklet ile birlikte suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında başlatılan yasal işlemlerin devam ettiği belirtildi.

Gümrük kaçağı sigara operasyonları da devam ediyor

Şahinbey ilçesi Alaybey Mahallesinde bulunan bir iş yeri ve araçta yapılan aramada, bin 290 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Şehitkamil ilçesi Güvenevler Mahallesinde bulunan bir depo ve araçta yapılan aramada ise, 9 bin 300 paket gümrük kaçağı sigara ile 5 kilo gümrük kaçağı çay ele geçirildi. Sigara ve çay el konulurken, 2 şüpheli hakkında başlatılan yasal işlemlerin devam ettiği ifade edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir