• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Kızılay Bölge Çalıştayı Bitlis'te gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Bölge Çalıştayı Bitlis'te gerçekleştirildi. Bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştaya 18 ilden 80 genç katıldı. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz, hayır ile başladıkları bu yolculuğu hayır ile bitirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, 18 ilden gelen 80 genç Kızılaycıya ve tüm davetlilere teşekkür etti.

"Nerede bir afet varsa Kızılay orada"

Programda kısa bir konuşma yapan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, 7 bin yıllık kadim Bitlis'te böyle güzel bir çalıştayı düzenlemelerinden dolayı Kızılay'a teşekkür ederek, gelen gençlerden Bitlis'in gönül elçileri olmalarını istedi.

Tanğlay, "Gençlerin bu çalışmayı gönül işi olarak yapmaları bizleri mutlu ediyor. Çünkü Kızılay denince yardıma muhtaç insanlar geliyor. Nerede bir afet varsa Kızılay orada. Depremde bakıyorsunuz Kızılay orada. En basit bir hastaneye gidip kan bağışında bulunmak istiyorsunuz, Kızılay orada. Kızılay hayatımızın bir parçası olmuş. Bu sadece Türkiye'de değil, Suriye'ye bakıyorsunuz, Arnavutluk'a bakıyorsunuz, Somali'ye bakıyorsunuz, dünyanın dört bir yanına bakıyorsunuz Kızılay orada. Buraya Kızılay gönül elçileri olarak gelmişsiniz. Bitlis'imizin de gönül elçileri olmanızı istiyoruz." dedi.

Programda konuşan Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, 151 yıllık Kızılay'ın tarihi süreçteki çalışmalarına değinerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özellikle dünya çapında başlattıkları çalışmaların tüm dünya tarafından takdir ile karşılandığını söyledi.

 

"Nerede ihtiyaç sahibi varsa, oralara ulaşmanın gayreti içindeyiz"

151 yıllık bir kuruluş olduklarını hatırlatan Can, her türlü yaşanan doğal afette insanların yanında bulunduklarını, muhtaçların yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirterek depremin değil, ihmalin öldürdüğünü söyledi.

Türkiye'de ve dünyada yaşanan doğal afetlerde, Kızılay'ın yaptığı başarılı çalışmalardan örnekler veren Can, "Bugün başlatacağımız hareketlerin 100 yıl sonra meyve vermesi gerekiyor. İşte bunun için varız. Gençliğine sahip çıkamayan hiçbir millet, geleceğe güvenle bakamaz. O yüzden Türk Kızılay'ı olarak, son 10 yıl içinde gençlik noktasında büyük çalışmalar başlattık. Güzel hareketlerin başlangıcını başlatmış olduk." ifadelerini kullandı.

"Bizim dinimiz, insan odaklı bir dindir"

Dinimizin insan hayatına verdiği önemi vurgulayan Kızılay Genel Sekreteri Can sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanların en hayırlısı, insanlara en yararlı olandır, diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Gücümüzü de buradan alıyoruz. Peygamber Efendimiz başka bir hadis-i şerifinde, 'Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir.' buyuruyor. Bizim dinimiz, insan odaklı bir dindir. Biz de Türk Kızılay'ı olarak insanların diline, dinine, rengine, mezhebine, meşrebine, ihtiyaç sahibi olup olmadığına bakmaksızın, bir şekilde o insana yanaşmanın büyük bir ibadet olduğuna inanıyoruz. Sadece ülkemizde değil, 4 milyon kilometrelik dünyada nerede ihtiyaç sahibi varsa, oralara ulaşmanın gayreti içindeyiz." diye konuştu.

İki gün sürecek bölge çalıştayına Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu, AFAD İl Müdürü Fuat Balkaya, Meteoroloji İl Müdürü Mücahit Kumandaveren, Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz ve Kızılay gönüllüleri gençler katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir