• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
"Türkiye artık basit oyunlarla netice alınabilecek bir ülke değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Soylu, "Türkiye artık basit oyunlarla netice alınabilecek bir ülke değildir. Ne darbe tezgâhları işlemiştir, ne sokak eylemi çıkarma oyunları işlemiştir, ne kardeşi kardeşe düşürme tezgahları işlemiştir, ne de bu ülkeyi terörle teslim alma planları işlemiştir." dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Ek Binası ve Çevik Kuvvet binalarının açılışı ve bir dizi temaslarda bulunmak için Adıyaman'a geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Soylu "Bu ülkede hangi mücadele verilmişse, hangi sıkıntıya düşmüşse milletin tam da burada gördüğümüz gibi birliğin, beraberliğin, kardeşliğin gücü ile kurtulmuştur. Birinci Dünya Savaşı'nın kötü günleri, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı böyledir. Başımıza sarılmak istenilen birçok hadise böyledir. 15 Temmuz da böyledir. Bu işleri başımıza kim musallat etmek istemişse hep milletin iradesi, birliği ve beraberliği sayesinde aştık. Terörü sadece silahla yeniyor değiliz. Anaların meseleye vaziyet etmesiyle, bu ülkede her etnik kökenden gelen insanların birlikte ağlayıp, birlikte gülmesiyle bu mücadeleyi bugün başarılı bir şekilde veriyoruz. Bizim gücümüzün kaynağı budur. Hasımlarımız bunu bildiği için halen oraya vurmaya çalışırlar. Şunu herkesin iyi bilmesini isterim: Türkiye artık basit oyunlarla netice alınabilecek bir ülke değildir. Ne darbe tezgâhları işlemiştir, ne sokak eylemi çıkarma oyunları işlemiştir, ne kardeşi kardeşe düşürme tezgahları işlemiştir, ne de bu ülkeyi terörle teslim alma planları işlemiştir." dedi.

Türkiye'ye karşı yapılan planların boşa çıkarıldığını ifade eden Soylu " FETÖ'yü büyüttüler darbe yaptırmak istediler. Bir gecede planlarımı başlarına yıktık. 40 yıldır PKK'ya yatırım yaptılar. PKK'nın yatırımcıları dâhil olmak üzere hepsi sükûtu hayale uğradı, bugün nefesleri sayılıdır. Hiçbir planları tutmamıştır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye bugün kendi göbeğini kendi kesen bir ülkedir"

Türkiye'nin geldiği noktada tehdit ve parmak sallamalara boyun eğmediğini dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Bugünün Türkiye'si artık gazete manşetleriyle batılı komisyoncuların, uluslararası kuruluşların, yabancı ülke parlamentolarına sunulan bilmem ne tasarılarıyla korkutulup, sindirilecek bir ülke değildir. Türkiye bugün kendi göbeğini kendi kesen, ekonomik, siyasi istikrardan ve güvenlik istikrarından ne pahasına olursa olsun taviz vermeyen bir ülkedir."

"Bugün Türkiye uluslararası 3 operasyonu Batı dünyasının açık itirazına rağmen başarıyla gerçekleştirmiştir." diyen Soylu, "Bugünün Türkiye'si Iğdır - Kars arasında 2 bin 286 rakımda duble yol yapabilecek güce ulaşmış, PKK'yı bitirme noktasına getirmiştir. Onlarca provokasyonlara rağmen, onlarca dedikoduya, iftiraya, maliyetine rağmen Türkiye bugün yanı başındaki Suriye iç savaşına kayıtsız kalmamış. Oradan gelen göçü büyük bir başarı ile beraber yönetmektedir." şeklinde konuştu.

"Adıyaman huzur şehridir"

Türkiye'nin huzur ve kardeşliği Adıyaman'dan örnek alması gerektiğine değinen Soylu "Eğer Türkiye huzurun nasıl olduğunu öğrenmek istiyorsa bunu Adıyaman'dan öğrensin. Binlerce yıldır burada kardeşliğin, birliğin, beraberliğin birçok uygarlığın bütün mirasının nasıl özeti 2'inci asırda burada çıkarılmışsa, bilinmelidir ki etrafınızdaki coğrafyada da aynısı olmalıdır. Türkiye'de belli bir zaman dilimi öncesinde üniversitelerimize, bu bölgeye insanlar gelmekte zorluk çekiyorlardı. Turizm neredeyse tarumar olmuştu. İş yapmak isteyen insanların hevesleri kursağında kalmıştı. Acaba ne zaman huzura, güvene hep birlikte Doğu ve Güneydoğu getireceğiz diye bir anlayış ortaya konulmuştur. Niçin Avrupa'nın en büyük mağazaları, en büyük markaları Doğu ve Güneydoğu'ya gelsin. Huzur yoksa birlik yoksa gelir mi?" dedi.

Soylu, son olarak "Buradan bütün dünya söz veriyoruz. Özellikle Avrupa'ya, Amerika'ya dünyada Ortadoğu karıştırmak isteyen ülkelere buradan söylüyoruz, nasıl Doğu ve Güneydoğu'ya huzur getirmişsek Allah'a sözümüzdür, yeminimizdir. Oradaki mağdur insanlara sözümüz ve yeminimizdir. Kürd'üne, Arab'ına Türkmenlerine; sünnisine de, alevisine de, Müslüman'ına da da Hristiyan'ına da sözümüzdür Ortadoğu'yu barış coğrafyası haline getirecek Türkiye'dir ve bu millettir. Bunu hep birlikte sağlayacağız. Ayaklarımız üzerinde dimdik durarak. Kardeşliğimize, de birliğimize sahip çıkarak bunu gerçekleştireceğiz. Bugünün Türkiye'si tesadüflerle veya günlük siyasi reflekslerle yönetilen bir Türkiye değildir." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir