• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Suriye Anayasa Komitesi görüşmeleri tıkandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, heyetlerle yapılan görüşmeler sonrası 45 delegelik kurulu toplamanın mümkün olmadığını ve gündem maddelerine ilişkin bir anlaşma sağlanamadığını açıkladı.

Pedersen, Komite'nin muhalif ve rejim eş başkanlarının hafta boyunca kendi farklı pozisyonlarına ilişkin açıklamalar yaptığını söyleyerek "Ancak bildiğiniz gibi prosedürün ana kurallarında iki eş başkanın bir gündemde hemfikir olarak toplantılara devam edeceği yazıyor ama bu mümkün olmadı." ifadesini kullandı.

Muhaliflerin Eş Başkanı Hadi el Bahra, Anayasa Komitesi'nin temel esasları çerçevesinde 5 teklif sunduklarını ama bunların tamamının Şam heyeti tarafından reddedildiğini söyledi.

Şam heyetinin eş başkanı Ahmed Kuzbari ise üç gün önce yaptığı açıklamada komite gündemine ilişkin sundukları teklifin, "terörizmle mücadele, yaptırımların kaldırılması ve Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı Türkiye'nin kınanmasını" içerdiğini belirtmişti.

Muhalifler rejimin teklifini, Anayasa Komitesi'nin temel çerçevesiyle ilgisi olmadığı gerekçesiyle geri çevirmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir