• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Brezilya lideri Bolsonaro: "Amazon ormanlarını Di Caprio yaktırdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çiftçilere yeni toprak arazisi verme vaadiyle iktidara gelen ve Amazon Ormanları’nda haftalarca süren yangına müdahale etmemekle suçlanan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, yangınları ünlü oyuncu Leonardo Di Caprio’nun çıkarttırdığını ileri sürdü.

'İŞBİRLİKÇİSİN'
Popülist milliyetçi lider, cuma günü kendisini destekleyen bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Bu Leonardo DiCaprio havalı adam, değil mi? Amazonlar’ın yakılması için para veriyor” dedi. Bolsonaro hiçbir kanıt sunmadan yaptığı bu açıklamayı, bir gün önce Facebook üzerinden yaptığı canlı yayında dile getirmişti. Brezilya lideri canlı yayında, “Lanet olsun Leonardo DiCaprio, Amazon’un yakılması için iş birliği yapıyorsun” dedi. Bolsonaro, ünlü aktörü “uluslararası Brezilya karşıtı” kampanyanın parçası olmakla suçladı.

Perşembe günü Bolsonaro’nun politikacı oğlu Eduardo, Twitter’da DiCaprio’nun ‘Amazon’u ateşe veren STK’ya 300 bin dolar (230.000 £) bağışta bulunduğunu’ iddia etmişti.

Bolsonaro’nun açıklamaları, dört gönüllü itfaiyecinin kanıt sunulmadan, “Uluslararası bir sivil toplum kuruluşuna daha fazla bağış yaptırmak için bilinçli olarak orman yangını çıkarma” suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından geldi.

DİCAPRİO'DAN YANIT
Dicaprio tarafından ise yayınlanan açıklamada iddialar yalanlanırken, Brezilya'nın gönüllü kurtarıcılarına her türlü yardıma hazır olduğunu belirtilerek "Ancak WWF organizasyonuna herhangi bir yardımımız bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı. Çevre örgütleri de bir yandan orman yangınlarını Bolsonaro tarafından başlatıldığı iddialarına devam ediyor.

Kaynak: (Reuters)

Bu haberler de ilginizi çekebilir