• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Kentsel dönüşümün sürekli ertelenmesi mahalleliyi çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman merkeze sıfır konumunda olan Mara Mahallesi Muhtarı Necmettin Berkcan, mahallelerinin kentsel dönüşüm kapsamına alındığını, ancak herhangi bir çalışmanın yapılmamasından dolayı mahallenin hizmet görmediğini söyledi.

Mahallede bulunan kimi vatandaşların evlerinin yıkılıp yeniden yapılacak olmasından dolayı taşındığını belirten Berkcan, "Nüfus bakımından Adıyaman'ın en küçük mahallesiyiz. Bin 500 civarında nüfusumuz var. Daha önceleri kalabalık olan mahallemizde kentsel dönüşümden dolayı vatandaşlarımız başka mahallelere taşındı. Bizim şu anda mahalle olarak en büyük sıkıntımız, kentsel dönüşüm sorunudur. Özelikle Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan bu sorunumuza bir çözüm bulunması için bir talimat vermesini istiyoruz. Mahalleli olarak bayağı bir sıkıntı içerisindeyiz. Mahallemiz kentsel dönüşüm kapsamına alındığı için herhangi bir şey yapamıyoruz, bir çivi dahi çakamıyoruz." dedi.

"Tüm isteklerimiz kentsel dönüşüme takılıyor"

Mahallenin sorunlarının giderilmemesinin önündeki engelin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Berkcan, "Herhangi bir sorunumuzun giderilmesi için veya bazı taleplerde bulunmak için başvurduğumuz kurumlar, mahallemizin kentsel dönüşüm kapsamına alındığını bundan dolayı bir şey yapmayacaklarını belirtiyorlar. Yollarımızın sıkıntısı için bizzat belediye başkanına gittiğimde, kentsel dönüşümden dolayı bir şey yapamayacağını söyledi. 15 yıldır kentsel dönüşümü beklediğimizden dolayı herhangi bir şey yapamıyoruz. Kentsel dönüşüm için şu ana kadar 4 bakan bize söz verdi. En son buraya gelen bakanımızla görüşmek için mahalleli olarak hazırlık yaptık ama kendisiyle görüşemedik." ifadelerini kullandı.

"Mahallemize ait bir sağlık ocağımız yoktur"

Mahallenin birçok yönden eksik kaldığını ifade eden Berkcan, "Mahallemize ait bir sağlık ocağımız yoktur. Vatandaşlarımız sağlık ocağı için Varlık Mahallesinde bulunan sağlık ocağına gitmek zorunda kalıyor. Yaz-kış demeden çoluk-çocuk oraya gitmek zorunda kalıyoruz. Mahallemiz köyden daha beter durumdadır." şeklinde konuştu.

Hizmet beklediklerini belirten mahalle sakinlerinden Erdal Bozkütük, "Mara Mahallemiz merkeze en yakın olan bir mahallemiz olmasına rağmen hemen yanı başımızda dere bulunuyor. Mahallemizin daha gelişmesini istiyoruz. Mahallemizde çocuk parkı ve sağlık ocağı yok, yollarımız düzgün değildir. Kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahallemizin yapılması için cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz; evlerimizin hepsi çatlamış durumda. Deprem olması halinde risk grubundadır. Mahallemize sahip çıkılarak hizmet edilmesini istiyoruz." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir