• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Kurtuluş yolundan ayrılmamamız lazım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kasım ayını sahabe ayı olarak ilan eden Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar: Sad Bin Ebi Vakkas" konulu program düzenledi.

Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Ömer Faruk Medeni’nin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı.

Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas'ın hayatı ve mücadelesi ile ilgili sinevizyonun izlendiği programda, sanatçı Bilal Güler sahabeler üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

“Kıyamete kadar yolumuzu aydınlatan yıldızlara selam olsun”

Programın açılış konuşmasını yapan İrfan Der Başkanı Yusuf Oktay, Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Kasım ayını sahabe ayı olarak ilan etmesinin ardından her yıl farklı etkinlikler düzenlendiği söyledi.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına devam eden Oktay, şunları söyledi: “Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dostları olan sahabeleri birkaç saatlik programla anlatmak mümkün olmasa da; dilimiz döndüğü kadar o mübarek insanları anlatmaya çalışacağız. İnsanlık tarihinin hiçbir döneminde ne bir lider, devlet, komutan veya topluluk hicri 7’inci yüzyılda Arabistan kıtasında meydana gelen inkılap kadar büyük bir devrim, değişim ve dönüşüm gerçekleştirememiştir. Öyle büyük bir inkılap ki, çok kısa sürede nice değerli cevherleri ortaya çıkartmıştır. Selam olsun Bedir’in aslanlarına ve selam olsun kıyamete kadar yolumuzu aydınlatan yıldızlara.”

“Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş bir şahsiyettir”

Açılış konuşmasının ardından İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas’ın hayatını ve mücadelesini anlatan bir konuşma yaptı.

Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas’ın İslam için ilk kan döken şahsiyet olduğunu belirten Şimşek, aynı zamanda Allah için küfre ilk ok atan sahabe olduğunu söyledi.

Şimşek, “İnsanlık içerisinde Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ‘Anam babam sana feda olsun Ey Sad’ diye buyurduğu ve böyle teveccühe mazhar olan tek şahsiyettir. Peygamber Efendimizin de dayısı oluyor ki; bu yüzden Efendimiz, ‘Sad benim dayım oluyor, var mı böyle dayısı olan’ diyerek övülen bir şahsiyettir. Cennet ile müjdelenen 10 kişiden birisidir.” dedi.

“Kurtuluşun olduğuna inanmamız lazım”

Bugünün zifiri karanlığında kurtuluşun Allah Resulü ve getirdiği Kur’an-ı Kerim’de olduğuna inanılması gerektiğini kaydeden Şimşek, “Hazreti Sad; hidayetin, nurun, kurtuluşun Hazreti Peygamber'de olduğunu öğrenir öğrenmez tüm hayatını bu uğurda feda ediyor. Bizde bugün onlara tabi olmuş birer Müslüman olarak, bugünün zifiri karanlığında yol bulamaz bir haldeyken rehberliğin, hidayetin, kurtuluşun Hazreti Muhammed Mustafa’da ve onun getirdiği Kur’an-ı Kerim’de olduğuna inanmamız lazım. En önemlisi de o yoldan ayrılmamamız lazımdır.” diye konuştu.   

“Müslüman Müslümana kin beslememesi lazım”

Şimşek, son olarak şunları söyledi: “Hazreti Sad, ‘Müslümanların kini ile gecelemem, sabahlamam’ diyor. Yani ‘ben Müslümanlara kin beslemiyorum.’ diyor. Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas’ın hayatından öğrenmemiz gereken en güzel özelliklerinden birisi de budur. Müslümana kin beslememek lazım. Allah bunu bize haram kıldığı gibi bizim de bundan kendimizi uzak tutmamız gerekir. Bakın İslam coğrafyasına, eğer biz bunu başarmış olsaydık, bu dünya bugün ki gibi olmayacaktı. Bırakın küfrün Müslümanlara yaptığını, Müslümanların birbirlerinin kanında boğulduğu bir dünyada yaşamıyor olurduk.”

Program yapılan dua ile son buldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl kasım ayı boyunca Türkiye'nin dört bir yanında Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir sahabesinin hayatını konu alarak etkinlikler düzenliyor.

2015 yılında "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla  başlatılan bu çalışma, sırasıyla Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali (Radiyallahu anhum) ve bu yıl da bayanlara Hazreti Hatice (Radiyallahu anha), erkeklere ise Hazreti Sad bin Ebi Vakkas (Radiyallahu anh) temalı etkinlikler düzenlendi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir